Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri had hoop op de overwinning: "Maar dat gebeurde niet"

Oscar Piastri wist in de sprintrace in Oostenrijk een tweede plaats uit het vuur te slepen. Hij wist een positie te winnen ten koste van zijn teamgenoot, maar zag niet de kans om vervolgens Max Verstappen in te halen.

Piastri Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri moet na de sprintrace in Oostenrijk tevreden zijn met een tweede plek. Hij wist zijn teamgenoot Lando Norris te verslaan, maar wist het Max Verstappen niet meer lastig te maken voor de overwinning. Is Piastri dan tevreden met zijn uiteindelijke positie aan de finish?

"Ja en nee. Natuurlijk ben ik een positie hoger geëindigd dan ik ben gestart, maar ik had niet echt de snelheid in de tweede helft van de race. Ik dacht dat Max en Lando op een gegeven moment de weg voor me vrij zouden maken, maar dat gebeurde toch niet helemaal. Er zijn nog wat dingen waar we zaterdagmiddag op moeten letten voor de race op de zondag, maar we nemen de punten zeker mee naar huis. Het is echt een goede buit vergeleken met de andere teams om ons heen."

Piastri reed het eerste deel van de race op de derde plek en zag dat zijn teamgenoot Norris een inhaalactie maken op Verstappen. Maar uiteindelijk profiteerde Piastri daarvan. Hoe zag de Australiër dat? "Ik kan zeggen dat ze behoorlijk hard aan het knokken waren. De move was vrij laat in bocht 4. Ik wist dat er een kans zou zijn op de exit. Ik hoopte dat ik ze allebei zou kunnen pakken, maar ik wachtte gewoon mijn tijd af en deed mijn best. Ik had waarschijnlijk een mogelijkheid om Max te pakken in de ronde daarna, maar ik had gewoon niet echt de snelheid", zo sluit Piastri af.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership