Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri merkt weinig verschil met upgrade: "Maar het gaat gewoon sneller!"

Met gemengde gevoelens kijkt Oscar Piastri terug op de GP Emilia Romagna. De McLaren-rijder reed in de kwalificatie naar P2, maar werd teruggezet naar P5. In de race reed hij naar een vierde plek. De updates doen de McLaren in ieder geval goed.

Piastri Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De updates waarmee McLaren de wagen verbeterd heeft, doen hun werk. McLaren is op dit moment dé uitdager van Red Bull en Max Verstappen. Waar Lando Norris na een zege in Miami naar een tweede plek op Imola reed, moest Oscar Piastri genoegen nemen met een vierde plek in Italië. 

De jonge Australiër is blij met de updates, hoewel hij aangeeft er ook weer niet echt iets van te merken. "Het voelt niet veel anders, alleen sneller. Het maakt de auto zeker wat prettiger om mee te rijden. Maar als de auto sneller is, is hij altijd prettiger om mee te rijden", legt Piastri uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Maar we pakken zeker een aantal dingen aan. Onze sterke en zwakke punten lijken een beetje anders te zijn. Onze hoge snelheid is niet meer zo sterk als eerst, maar onze lage snelheid is juist veel sterker dan voorheen. Ik denk dat we begrijpen waarom dat zo is en we kunnen behoorlijk gerust zijn, naar welke circuit we ook gaan."

"Ik denk dat als je het aan anderen vraagt, dan hebben ze een vergelijkbare balans van de wagen. Op sommige plekken misschien net wat anders. Ik heb het gevoel dat we echt verbeteringen aanbrengen. Het belangrijkste is dat we de auto sneller maken. Als je die sneller maakt, zeker voor de race, maakt dat het leven zoveel makkelijker. Het is bemoedigend. Vorig jaar kwamen we wel eens in de buurt van Red Bull over één (kwalificatie) ronde, maar hadden we het moeilijker in de race. Dit jaar zijn we net zo sterk in de race, misschien zelfs sterker. Dat is echt bemoedigend."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap