Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri vertrouwt Red Bull niet: "Eens kijken hoeveel zandzakken er nog af vallen"

Oscar Piastri moet nog maar eens zien of Red Bull echt snelheid tekort komt in Bahrein. De Australiër heeft een mooie uitspraak in petto.

Piastri Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Rond McLaren hangen nog veel vraagtekens. Het team uit Woking kwam redelijk voor de dag tijdens de eerste vrije trainingen in Bahrein, maar echt sprankelend was de snelheid nou ook weer niet. Oscar Piastri reed wel een sterke longrun. De Australiër krijgt de lachers op zijn hand als hij na afloop naar Red Bull wordt gevraagd. Max Verstappen kwam bijvoorbeeld niet verder dan de zesde plaats in de eerste en tweede vrije training, maar Piastri vertrouwt het niet helemaal.

"Red Bull ziet er niet zo snel uit als we dachten. Laten we eens maar eens kijken hoeveel zandzakken er morgen nog worden geloosd", lacht Piastri tegenover F1. "Het zit dichter bij elkaar dan ik dacht. Mercedes zag er snel uit, net als Fernando Alonso. Het is altijd een beetje moeilijk om dat te beoordelen na de trainingen, maar ik denk dat we punten kunnen pakken. Hopelijk kunnen we dicht bij de top blijven."

Wind

Piastri beaamt dat McLaren nog werk te verzetten heeft. "Ik denk dat we op de goede weg zijn. We zijn nog steeds een beetje instabiel, dus het is moeilijk te zeggen hoe we het gaan doen. Dat geldt echter voor iedereen. We moeten enkele runs nader bestuderen om erachter te komen waarom ze zo verliepen. Dat geldt voor zowel de goede als de slechte, maar ik denk dat we behoorlijk positief zijn."

De jonge Australiër wijst ook naar de wind. "Het is altijd een beetje zielig om de wind de schuld te geven, maar het maakt het zo lastig. De auto's reageren, afhankelijk van wat de wind doet, zo verschillend qua balans en downforce. Het is moeilijk, al zal het vrijdag niet anders zijn."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"