Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri ziet kansen voor McLaren: "We vechten die overwinning onderling wel uit!"

Oscar Piastri heeft de tweede startpositie veiliggesteld in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije en daar is de McLaren-coureur stiekem wel heel erg blij mee. Hij kijkt dan ook graag vooruit naar de race, waar hij serieuze kansen ziet voor zijn team.

Piastri FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren was aardig goed op weg tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije, maar had Max Verstappen nog niet helemaal afgeschud. Toen Yuki Tsunoda uiteindelijk voor een rode vlag zorgde hadden coureurs Lando Norris en Oscar Piastri wel het voordeel te pakken, welke ze uiteindelijk niet meer uit handen gaven. Norris ging er met pole vandoor en Piastri volgde met de tweede tijd, waardoor de hele eerste startrij voor de race uiteindelijk papaya-oranje zal kleuren.

De McLaren-coureur reageerde na de kwalificatie dan ook enthousiast over het resultaat. "Het is echt gaaf om hier te zijn, vooral met zo'n resultaat. Het is ook al enige tijd geleden dat we als McLaren zijnde de eerste startrij konden pakken, dus ik ben echt blij. Het is natuurlijk frustrerend dat ik pole net misloop omdat ik een paar honderdsten tekort kom, want dan denk je meteen aan alles wat beter had gekund, maar het is hoe dan ook een fantastisch resultaat voor het team."

"Ik heb zelf een hele lastige dag achter de rug, vooral omdat het tijdens de eerste twee trainingen niet helemaal lekker liep, maar het was wel prettig om vandaag op deze manier terug te komen. Het was geen makkelijke kwalificatie want we moesten veel beslissingen halsoverkop maken, maar uiteindelijk is het dan echt geweldig om met beide auto's op de eerste startrij te belanden."

De Australiër blijft echter kritisch over zijn eigen prestaties. "Ik maakte wel een foutje in mijn eerste snelle ronde, maar mijn tweede rondje was eerlijk gezegd heel goed. Ik kon al precies zien waar ik tijd liet liggen en dan denk je natuurlijk meteen dat het wel wat beter had gekund, maar het was uiteindelijk toch een prima rondje. Ik ben blij met dit resultaat en we hebben nog een lange weg te gaan voor we bocht één bereiken, dus wie weet wat er morgen nog kan gebeuren. Er liggen een hoop punten op tafel."

Piastri weet één ding in ieder geval zeker: aan kansen geen gebrek tijdens de race. "Ik wil de leiding natuurlijk graag overnemen tijdens de race, maar we staan met beide auto's op de eerste startrij en het winnen van het constructeurskampioenschap is natuurlijk ook belangrijk. We moeten het slim spelen, want we hebben twee razendsnelle auto's en alles pakt dit weekend heel erg goed uit. We willen die 1-2 sowieso houden en dan vechten we onderling wel uit wie er met de overwinning vandoor gaat!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'