Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri ziet 'veelbelovend' McLaren: "Dat is heel opwindend"

Oscar Piastri kende een uitstekende GP van Monaco en mocht voor de derde keer in zijn loopbaan het podium op na een Formule 1-race. En hij ziet nog meer positieve punten na zijn tweede plek in het prinsdom.

Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris presteerde in het begin van 2024 duidelijk beter dan Oscar Piastri en pakte zelfs de overwinning in Miami. Maar de Australiër lijkt er steeds beter in te komen in zijn tweede Formule 1-jaar en stond in Monaco voor het eerst op het podium. Piastri is dan ook blij dat hij weer op het podium staat. "Het zijn een paar veelbelovende weekenden geweest en het is leuk om er eindelijk een goed resultaat uit te halen. Ik ben dus heel, heel blij", zo vertelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365.

De laatste races ziet McLaren er erg sterk uit en de Australiër krijgt dan ook de vraag of hij elke race kan winnen als het zijn kant op valt. "Ik denk van wel. Ik denk dat de afgelopen drie races op drie heel verschillende circuits zijn verreden en dat we op alle circuits competitief zijn geweest. Miami was voor dit jaar waarschijnlijk een van onze slechtste circuits. Imola is ons altijd goed gezind geweest, maar daar hadden we een erg sterk weekend. En over Monaco... laten we zeggen dat onze auto nooit de sterkste is geweest in de langzame bochten, maar dit weekend waren we opnieuw erg snel."

"Ik denk dat we vertrouwen kunnen hebben waar we ook naartoe gaan. Ik heb het gevoel dat we voor onze resultaten niet meer afhankelijk zijn van de hogesnelheidscircuits zoals vorig jaar. Dat is heel opwindend voor de toekomst. Ik denk dat de pikorde nog nooit zo dichtbij elkaar heeft gezeten, zeker in Monaco. Voor de kwalificatie dachten we dat een ieder van de vier teams op pole kon staan, iets wat we al een tijdje niet meer hebben kunnen zeggen. Ik denk dus zeker dat we elk weekend mee kunnen strijden", zo sluit Piastri af.

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe