Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Piepjonge Verstappen gematst tijdens rijexamen: "Anders was dat best beschamend geweest"

Daar zit je dan als examinator op de bijrijdersstoel, met Formule 1-coureur Max Verstappen naast je achter het stuur. Die moet je wel een rijbewijs geven, toch? De Nederlander zelf denkt dat hij misschien gematst is tijdens zijn praktijkexamen.

Op het moment dat Max Verstappen voet zette in de wereld der F1 en zijn superlicentie ontving, mocht hij nog niet eens de Nederlandse weg op. De piepjonge F1-coureur had namelijk nog geen rijbewijs op zak.

Na zijn komst in de koningsklasse van de autosport werden de regels snel gewijzigd: een coureur moet vandaag de dag minstens 18 lentes jong zijn als hij of zij in aanmerking wil komen voor een superlicentie.

In discussie met de examinator

Toen Verstappen met al heel wat F1-kilometers op zak in Nederland opging voor zijn rijbewijs, werden de regels misschien ook wat gebogen. De drievoudig F1-kampioen herinnert zich het in gesprek met The Times nog als de dag van gisteren.

"De examinator zei dat ik rechts af moest slaan, maar ik sloeg links af. Vervolgens gaf ik geen voorrang aan voetgangers die wilden oversteken. Hij was daar niet blij mee."

"Ik ging met hem in discussie, want ik was van mening dat ze nog niet op het punt stonden om over te steken. 'Ze waren er nog niet, dus waarom zou ik dan stoppen?'", citeert Max zichzelf jaren later.

Hij vervolgt zijn verhaal met een glimlach. Ondanks dat alles wist hij zijn examen namelijk alsnog met succes af te ronden. "Ja, gelukkig wel! Dat was best beschamend geweest als het niet was gelukt. Ik denk dat de examinator me heeft gematst", aldus een glunderende Verstappen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Wat nu voor Horner en Red Bull?