Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Geschokte Hamilton vreest voor herhaling van Verstappen-scenario: "Dan is 'ie weg"

Lewis Hamilton was de snelste man van de vrijdag, maar ziet toch weer parallellen met de laatste twee jaren. Red Bull is razendsnel als het aankomt op racepace en als Max Verstappen op zaterdag op pole mag starten, dan is 'ie snel aan de horizon verdwenen. Dat voorspelt althans de zevenvoudig kampioen van Mercedes.

Hamilton Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een daverend snelle ronde zorgde Lewis Hamilton voor gefronste wenkbrauwen in Bahrein tijdens de tweede vrije training. Hij was namelijk met afstand de snelste, met zijn teamgenoot George Russell op 0,2 seconde, gevolgd door Fernando Alonso op 0,3.

Voor de F1-camera's blikt Hamilton terug op het verloop van de donderdag. "Ja, het voelde goed vandaag! Een geweldige donderdag. Ik was vanochtend zelfs te laat! In VT1 stond er veel wind, het was een lastige sessie, waardoor het heel anders was dan tijdens de testweek. We wisten niet echt hoe we ervoor stonden na de eerste training."

"In VT2 werd de auto wat beter en het is een schok om te zien waar we staan", vervolgt de Mercedes-man. "We'll take it, maar we kunnen niet te hoog van de toren blazen. We moeten blijven werken, want de longrun pace komt niet in de buurt van die van de Red Bulls. Op dat vlak hebben we dus werk aan de winkel."

Betere racepace

Gevraagd of hij denkt dat er nog meer in het vat zit, vermoedt Hamilton van wel. Dan moet hij wel de juiste wijzigingen doorvoeren en dat is bij zijn totaal vernieuwde W15 geen gemakkelijke opgave, zo legt de Brit uit.

"Ik heb een idee hoe de auto nog beter kan, maar hoe we dat willen bereiken, is nog lastig met een nieuwe auto. Omdat de auto nieuw is, zijn alle middelen die we hebben ook nieuw, met nieuwe namen, een hele nieuwe vocabulaire en we hebben in anderhalve testdag tijd nog niet alles uit kunnen proberen."

"We gaan het dus zien. Ik hoop dat we een stap kunnen zetten. Ik heb dus een idee voor een betere racepace, maar hoe we dat kunnen bereiken zonder de goede pace over een enkele ronde aan te tasten...? We gaan het zien. Ik denk dat we mee gaan doen om het podium. Het is wat vroeg, maar we zitten in de buurt van Ferrari, Aston Martin en McLaren. Het zit dicht op elkaar", aldus Hamilton.

Toch vreest hij voor een herhaling van zetten, met Verstappen vooraan het veld, die verdwijnt aan de horizon. "Hoe de krachtsverhoudingen precies liggen, dat weet ik niet, maar het wordt spannend. Een mooie strijd, maar als Max vooraan ligt, dan is hij weer gevlogen, net als hij de laatste jaren heeft gedaan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China