Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Pirelli blijft langer hofleverancier van de Formule 1

Pirelli blijft sowieso tot en met 2024 in de Formule 1 actief als de exclusieve bandenleverancier. Dat maakte de FIA op vrijdagavond bekend.

Pirelli 18 inch5
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © PIrelli

Het huidige contract van Pirelli als bandenleverancier van de Formule 1 liep eigenlijk aan het eind van 2023 af, maar die overeenkomst is met een jaar verlengd. Dat werd op vrijdag bevestigd tijdens een bijeenkomst van de World Motor Sport Council.

Dit jaar rijdt de Formule 1 voor het laatst met 13-inch banden, om volgend jaar 18-inch banden in te voeren in de Formule 1. Pirelli behoudt gedurende die transitie en de jaren erna dus de monopolypositie in de Formule 1.

Het is ook hoe Pirelli het graag ziet. In een interview met RacingNews365 in februari gaf Pirelli nog aan het dat hebben van slechts één leverancier het beste is voor zowel de sport als de individuele teams.

"Met een tweede fabrikant wordt het een heel ander spelletje, waarbij je min of meer dagelijks de banden aan het (door)ontwikkelen bent", aldus Mario Isola, eindverantwoordelijke voor Pirelli's Formule 1-project.

"Het is ook duur voor de teams als ze mee moeten investeren in de ontwikkeling van de band van hun eigen leverancier. Dat is iets dat we, zeker in deze tijden met de coronapandemie, niet moeten willen. Men zet juist in op bezuinigingen en een budgetlimiet en dan is een bandenoorlog het laatste dat je nodig hebt."

Ook interessant:

Oh wat is hij mooi, de Aston Martin AMR21, die op woensdag met veel poespas werd onthuld. Is het weer een overduidelijke kopie van de Mercedes-bolide van vorig jaar, of giet Aston Martin nu wel een eigen sausje over haar nieuwste bolide? RacingNews365 belicht de nieuwe AMR21 van Sebastian Vettel en Lance Stroll in detail in de onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

8 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend