Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Pirelli-kwestie zit Verstappen heel hoog: "Heel moeilijk te accepteren"

Max Verstappen kan er met zijn verstand niet bij dat Pirelli de fout die ze in de ogen van Max Verstappen hebben gemaakt, niet toe willen geven. Dat er dus ook geen excuses komt vanuit Pirelli, steekt hem.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In de hele Pirelli-kwestie is het voor Max Verstappen zo klaar als een klontje dat Pirelli een verkeerde inschatting van de minimale bandenspanning in Bakoe heeft gemaakt. Het gevolg was dat hij crashte en een vrijwel zekere overwinning verloren zag gaan. Maar daar zit hem de boosheid van Verstappen niet eens voornamelijk in. De halsstarrige houding van Pirelli, die steekt de Red Bull-coureur.

"Ik vind het zo jammer dat je een fout niet gewoon toe kan geven. Zeker als de veiligheid in het geding komt, moet je niet willen spreken over 'bandenspanning hier, bandenspanning daar'. Natuurlijk zoek je als team de limiet op, maar je gaat er nooit overheen. Dat was in dat geval heel duidelijk."

Dat terwijl de kwestie volgens Verstappen heel anders had kunnen lopen als Pirelli de hand in eigen boezem had gestoken: "Zeker als de auto's zo zwaar crashen, dan moet je gewoon zeggen 'sorry, we hebben een fout gemaakt en daarom verhogen we de bandenspanning'. Dat maakt de kwestie zoveel makkelijker voor iedereen, niemand is dan nog teleurgesteld of boos."

"En ik sap ook wel dat Pirelli zijn best doet en niet wil dat dit gebeurt, maar als je bij zo'n incident je eigen rol niet toe wilt geven, dan weet ik het ook niet meer. Je kan het ook niet zomaar op ons afschuiven, maar ja, als een merk zijn eigen band moet keuren, dan weet je op voorhand de uitkomst wel."

Als Ziggo Sport opmerkt dat het Verstappen echt heel erg dwars zit, kan hij dat niet ontkennen: "Ik vind dit heel moeilijk te accepteren, ja. Als ik naar links was geklapt, had het er heel anders uit kunnen zien en had ik misschien nu wel in het ziekenhuis gelegen. Dat we uiteindelijk niet wonnen, was balen, maar daar gaat het nu niet eens om. Ik wil weten waar het probleem zit. We reden met een bandenspanning die was toegestaan en toch klapte de band."

Ook interessant:

RacingNews365 presenteert Tech Thursday. In deze video-serie nemen we je mee in het technische deel van de Formule 1-wereld. Dit keer bespreken we de flexwings die de afgelopen periode hét onderwerp van gesprek waren.

Check hieronder de eerste video van Tech Thursday. Wat is een flexwing nou eigenlijk en is deze nou wel of niet legaal?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend