Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mario Andretti

Plannen voor overname F1-team nog niet van de baan: "Wacht maar af!"

In een exclusief interview met RacingNews365 geeft Mario Andretti een update over de wens van zijn zoon Michael om een Formule 1-team te bezitten. Die wens is er nog steeds, onthult de Amerikaan.

Start Austria 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het had niet veel gescheeld of we hadden in 2022 de naam Andretti op de Formule 1-grid zien terugkeren. De deal om het team van Alfa Romeo over te kopen, was bijna rond, maar ging op het laatste moment toch niet door.

Voormalig F1-coureur Mario Andretti zegt dat de interesse er echter nog steeds is. Zijn zoon Michael leidt Andretti Autosport en zal zijn droom niet zomaar loslaten. "Michael geeft niet op, maar dat is alles wat ik daarover kan zeggen", vertelt Andretti in een exclusief interview met RacingNews365.

"Hij heeft zijn ogen gericht op het toetreden tot de Formule 1 en hij heeft een aantal goede mensen om zich heen. Wacht maar af! Het is nog niet voorbij", stelt de wereldkampioen van 1978. Als RacingNews365 doorvraagt over het onderwerp, herhaalt Andretti zijn eerdere uitspraak. "Het is nog niet voorbij."

Wie daagt Red Bull en Mercedes uit?

De Formule 1 zal in 2022 een nieuw tijdperk ingaan door de komst van een geheel nieuw technisch reglement. Andretti senior is benieuwd wat deze nieuwe regels de sport gaan brengen en denkt dat sommige teams wel eens een sprongetje zouden kunnen wagen.

"We weten nog niet wat we moeten verwachten van het komende seizoen en dat zorgt ook voor spanning. Er is zoveel om naar uit te kijken. We zullen zien hoe de nieuwe technische regels zullen uitpakken en of het veld dichtbij elkaar zal zitten", zegt de Amerikaan.

"Door deze nieuwe regels moet bijna iedereen weer opnieuw beginnen. Met nieuwe regels is er altijd een beetje een shake-up en dat is goed. Je verheugt je op onvoorspelbaarheid", geeft Andretti toe. Hij noemt ook teams om in de gaten te houden.

"Ik denk dat de ogen momenten gericht zijn op Ferrari en McLaren. Ik vermoed dat iedereen verwacht dat zij Red Bull en Mercedes zullen uitdagen. Maar ik denk dat de bekende merken uiteindelijk nog steeds vooraan zullen staan", besluit de oud-F1-coureur.

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona