Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Populaire F1-traditie sneuvelt vanwege milieuredenen

Vanaf 2022 zijn de militaire fly-overs voorafgaand aan de Grands Prix niet meer toegestaan. De Formule 1 neemt met het oog op duurzaamheid binnen de sport afscheid van de activiteit.

210055 italian gp 2021 sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Scuderia Ferrari S.p.A.

Het is al jarenlang een soort traditie binnen de Formule 1, de fly-overs voorafgaand aan de race. Vlak voordat de Grand Prix van start gaat, zagen we vaak een militair vliegtuig laag over start-finish vliegen, maar deze activiteit zal vanaf 2022 niet meer toegestaan zijn. RacingNews365 heeft een e-mail van de F1-organisatie ingezien waarin staat dat militaire vliegtuigen vanaf 2022 niet meer gebruikt mogen worden voor fly-overs. De F1 wil hiermee de CO2-uitstoot en de carbon footprint van de koningsklasse verminderen.

Daarnaast heeft RacingNews365 vernomen dat, naast de milieuoverwegingen, er zorgen waren over een ander doel van deze fly-overs. De landen zouden het namelijk als platform kunnen gebruiken om de militaire sterkte te demonsteren aan de buitenwereld.

Niet alles wordt verboden

De nieuwe regel betekent niet dat álle vliegtuigen verboden zijn als pre-race activiteit. Commerciële fly-overs mogen nog wel, mits de vliegtuigen duurzame brandstof gebruiken. Hier moet nog wel toestemming voor worden gevraagd bij de Formule 1. Tijdens de GP van Bahrein in 2021 zagen we al een voorbeeld van een duurzame fly-over. Gulf Airlines vloog voorafgaand aan de race met een Boeing 787-9 Dreamliner over het circuit met biobrandstof.

Ook tijdens de Grand Prix van Oostenrijk blijft de traditie hoogstwaarschijnlijk in stand. Voorafgaand aan de race vliegt er een gerestaureerd oud privévliegtuig over de Red Bull Ring. Dit valt onder de commerciële regels.

Ook interessant:

Wat verdient Max Verstappen?

Hoeveel miljoenen euro's nemen Verstappen en Hamilton mee naar huis? Bekijk hieronder de video met het overzicht van F1-salarissen.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

31 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels