Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Potentiële Hamilton-vervanger reageert na eerste F1-test

Wie gaat volgend seizoen Lewis Hamilton vervangen bij Mercedes? Toptalent Andrea Kimi Antonelli is zeker een kandidaat en mocht op de Red Bull Ring twee dagen in een oude Mercedes-bolide testen. De Italiaan reageert.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Andrea Kimi Antonelli is zeker een sterke kanshebber." Was getekend: Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker is naarstig op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton en kijkt voor 2025 dus ook naar het 17-jarige toptalent. Antonelli is op dit moment actief in de Formule 2 en maakt onderdeel uit van het Mercedes-juniorprogramma.

In die hoedanigheid werkte Antonelli op de Red Bull Ring in Oostenrijk een test af in de W12 uit 2021, om zo voor de eerste keer aan de Formule 1 te proeven. Mercedes won met de W12 haar achtste constructeurskampioenschap op rij. Antonelli heeft genoten, vertelt hij in een reactie.

"Het was een ongelofelijke ervaring, ik heb van elke seconde genoten", stelt Antonelli. "De eerste dag verliep niet zoals gepland. Er viel helaas wat sneeuw, dus we konden niet echt rijden. De tweede dag was het droog en hebben we heel wat rondjes gereden. Het was echt heel erg leuk. Ik wil het hele team bedanken voor al het harde werk. Ik ben enthousiast over wat komen gaat."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'