Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Prins Bernhard: "Nog geen datum voor eventuele Formule 1-race"

Plots werd de bom gedropt in het Nederlandse medialand: de Grand Prix van Nederland zou slechts één handtekening van een bevestiging af zijn. Het Circuit Zandvoort moet dienst doen als gastheer van het geheel, circuiteigenaar prins Bernhard junior gaf in de afgelopen dagen meermaals tekst en uitleg.

Nu de storm weer een beetje is gaan liggen en de rookwolken zijn opgetrokken, bleef Racingnews365 achter met een aantal vragen die het publiek graag beantwoord ziet worden. Eén van die vragen is: wanneer moet de Grand Prix van Nederland plaatsvinden in het seizoen 2020?

De Formule 1-kalender anno 2018 is overvol. Liefst 21 Grands Prix worden in een tijdsbestek van iets meer dan acht maanden afgeraffeld. De aloude rekensom 'elke twee weken een race' gaat tegenwoordig niet meer op, in juni/juli werden er zelfs drie wedstrijden in drie weekends tijd gehouden. Het programma is druk, vrije dagen zijn er steeds minder. Toch wil de Formule 1 uitbreiden: vandaag (woensdag) werd de GP van Vietnam voor 2020 bevestigd.

Prins Bernhard junior is contractueel verplicht zijn mond te houden om wat betreft de details van het contract met de FOM, het Formula One Management. Desgevraagd liet de circuiteigenaar Racingnews365 weten nog geen datum vast te hebben staan, mocht de koningsklasse van de autosport het Circuit Zandvoort vanaf 2020 aan doen. "Ik heb inderdaad het één en ander voorbij zien komen, maar we hebben nog nergens afspraken over", lacht de prins.

"Er is een Facebook-pagina aangemaakt", wijst de prins op een evenement dat meent dat de Nederlandse Grand Prix in 2020 zal plaatsvinden in het eerste weekend van september. "Ik vond het mooi, het doet me deugd dat er zoveel belangstelling voor is", spreekt de neef van koning Willem-Alexander, die benadrukt dat de datum uit de lucht is gegrepen. "Ik weet voor welke periode we in gesprek zijn, maar er is nog niets definitief."

Het eerste weekend van september is meestal al bezet: in de afgelopen seizoenen mocht de Italiaanse Grand Prix die plaats op de kalender innemen, komend jaar (2019) zal de Grand Prix van België worden gehouden zodra de R na de zomer weer in de maand is. Het TT Circuit in Assen, dat ook in de race is voor het organiseren van een Grand Prix, heeft haar pijlen op de maand mei gericht.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes