© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard: "Nog geen datum voor eventuele Formule 1-race"

07 nov. 2018 12:00 René Oudman 2 reacties
Plots werd de bom gedropt in het Nederlandse medialand: de Grand Prix van Nederland zou slechts één handtekening van een bevestiging af zijn. Het Circuit Zandvoort moet dienst doen als gastheer van het geheel, circuiteigenaar prins Bernhard junior gaf in de afgelopen dagen meermaals tekst en uitleg.

Nu de storm weer een beetje is gaan liggen en de rookwolken zijn opgetrokken, bleef Racingnews365 achter met een aantal vragen die het publiek graag beantwoord ziet worden. Eén van die vragen is: wanneer moet de Grand Prix van Nederland plaatsvinden in het seizoen 2020?

De Formule 1-kalender anno 2018 is overvol. Liefst 21 Grands Prix worden in een tijdsbestek van iets meer dan acht maanden afgeraffeld. De aloude rekensom 'elke twee weken een race' gaat tegenwoordig niet meer op, in juni/juli werden er zelfs drie wedstrijden in drie weekends tijd gehouden. Het programma is druk, vrije dagen zijn er steeds minder. Toch wil de Formule 1 uitbreiden: vandaag (woensdag) werd de GP van Vietnam voor 2020 bevestigd.

Prins Bernhard junior is contractueel verplicht zijn mond te houden om wat betreft de details van het contract met de FOM, het Formula One Management. Desgevraagd liet de circuiteigenaar Racingnews365 weten nog geen datum vast te hebben staan, mocht de koningsklasse van de autosport het Circuit Zandvoort vanaf 2020 aan doen. "Ik heb inderdaad het één en ander voorbij zien komen, maar we hebben nog nergens afspraken over", lacht de prins.

"Er is een Facebook-pagina aangemaakt", wijst de prins op een evenement dat meent dat de Nederlandse Grand Prix in 2020 zal plaatsvinden in het eerste weekend van september. "Ik vond het mooi, het doet me deugd dat er zoveel belangstelling voor is", spreekt de neef van koning Willem-Alexander, die benadrukt dat de datum uit de lucht is gegrepen. "Ik weet voor welke periode we in gesprek zijn, maar er is nog niets definitief."

Het eerste weekend van september is meestal al bezet: in de afgelopen seizoenen mocht de Italiaanse Grand Prix die plaats op de kalender innemen, komend jaar (2019) zal de Grand Prix van België worden gehouden zodra de R na de zomer weer in de maand is. Het TT Circuit in Assen, dat ook in de race is voor het organiseren van een Grand Prix, heeft haar pijlen op de maand mei gericht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen