Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Problemen met FIA-systemen tijdens virtuele safety car in slotfase GP Frankrijk

In de slotfase ging het even niet goed in de race control room op Circuit Paul Ricard toen de virtuele safety car 'op de baan' was.

VSC virtual safety car
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Sergio Perez zag een derde positie verloren gaan toen hij in de slotfase van de Grand Prix direct na het einde van de virtuele safety car voorbij werd gereden door George Russell. Zelf claimde hij dat er iets niet helemaal goed ging en dat blijkt ook te kloppen.

Tijdens de virtuele safety car bevroren de systemen van de FIA namelijk, waardoor deze opnieuw opgestart moesten worden, zo heeft RacingNews365 begrepen. De hardware problemen zorgden ervoor dat er een tweede bericht werd uitgestuurd over de virtuele safety car die op dat moment aan het eindigen was. Daardoor werd de 'klok' weer gereset en duurde het langer voordat de virtuele safety car daadwerkelijk verdween. Volgens de regels gebeurt dit namelijk 10 tot 15 seconden na dat bericht.

Er werd automatisch overgeschakeld naar een back-upsysteem, zoals in dat soort scenario's ook hoort te gebeuren. Overigens veranderde het niets aan de communicatie naar de teams en de coureurs toe, deze was te allen tijde voor iedereen hetzelfde. De situatie was dus onhandig, maar alle teams en coureurs hadden er op papier evenveel last van en dus lijkt het erop dat Perez inderdaad gewoon zat te slapen, zoals Marko claimde.

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen