Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alain Prost

Prost laat geen spaan heel van Alpine-bazen: "Incapabel, incompetent en arrogant"

Wat is er allemaal aan de hand bij Alpine en Renault? De één na de ander verlaat het team, al dan niet gedwongen, en de resultaten in de Formule 1 zijn nog lang niet overtuigend. Alain Prost reageert en hakt in op de situatie.

Alain Prost
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Formule 1-coureur Alain Prost was tot eind 2021 als speciaal adviseur verbonden aan het F1-team Alpine, dat vroeger bekend stond als Renault. De relatie is al even verbroken en nu de een na de ander het Franse team verlaat, heeft Prost ook geen goed woord meer over voor zijn voormalige werkgever. Hij noemt de voormalige CEO, Laurent Rossi, incapabel en arrogant.

Rossi nam in juli afscheid van Alpine als CEO, waarna hij werd vervangen door Philippe Krief. Tijdens het Grand Prix-weekend van België kwam de volgende ronde met vertrekkende prominenten: teambaas Otmar Szafnauer en sportief directeur Alan Permane hebben het team nu ook verlaten. Ook Pat Fry gaat weg en stapt over naar Williams.

Wat Prost daar over heeft te zeggen? "Ik wil ten eerste benadrukken dat ik me verbonden voel met dit team", zo opent hij bij het Franse L'Équipe. "Ik hou van dit team en om ze in deze staat te zien, dat is treurig en maakt me boos. Ze verdienen beter en ze hebben alles om daar te komen."

Prost stoort zich enorm

Prost richt zich tot de recent vertrokken baas Rossi. "Als je simpelweg kijkt naar het verleden, dan zie je wat er mis is gegaan. Tijdens de successen van de afgelopen 30 jaar zie je een simpele structuur, gebouwd rondom drie of vier sterke personen gecombineerd met een kampioenschapswaardige coureur. Hoe vaak heb ik in mijn (recente) tijden bij Renault wel niet gehoord dat de F1 een simpele sport was en dat het team door een paar mannen vanuit huis gerund kan worden?"

"Dat was een grote fout, zoals door Laurent Rossi is bewezen. Rossi is het perfecte voorbeeld van het Dunning-Kruger effect. Een incapabele leider die denkt dat hij zijn incompetentie kan overwinnen met arrogantie en weinig empathie naar zijn personeel. Hij was anderhalf jaar lang Alpine-baas en dacht dat hij direct alles snapte, maar zijn management heeft het momentum van 2016 kapot gemaakt", aldus Prost.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'