Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alain Prost

Prost over aantal races op F1-kalender: "Niet dom om er meer te organiseren"

De F1-kalender van 2022 telt waarschijnlijk 23 races en in de toekomst sluit de F1-organisatie niet uit dat we in de koningsklasse van de autosport een kalender met zelfs 25 races zullen zien. Veel mensen op de F1-paddock hebben zich uitgesproken tegen dat aantal, maar volgens Alain Prost is het geen domme zet om meer races per seizoen te organiseren.

Prost Budkowski
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Het lijkt erop dat het F1-circus in 2022 zal afreizen naar 23 races. Een enorm aantal Grands Prix, al ziet de F1-organisatie er nog graag twee races per seizoen bijkomen. Dat zou het totaal op 25 races per F1-seizoen brengen, een onwijs hoog nummer maar volgens Alain Prost is het geen verkeerde zet om het aantal GP's op te krikken naar 25. "Het is niet dom om het aantal GP's per seizoen naar 25 te verhogen", spreekt de viervoudig wereldkampioen zich uit in de podcast: In The Paddock. "Het aantal races per seizoen wordt duidelijk omhoog geschroefd om meer geld te genereren."

"We hebben in de Formule 1 namelijk een aantal grote sponsoren verloren. Zo we verloren we ten opzichte van mijn tijd in de F1 de sigaretten en alcohol sponsoren. Natuurlijk zijn de autoconstructeurs nog altijd aanwezig, maar we hebben ook te maken met kleinere teams die geen autoconstructeur achter zich hebben staan. Daarom zullen we meer omzet moeten maken en daarom is het geen dom idee om het aantal races per seizoen op te krikken."

Toch is de Fransman zich ervan bewust dat men niet over de limiet heen moet gaan. Zoals enkele andere prominenten op de paddock eerder al lieten weten, staat het personeel van de teams ontzettend onder druk. "Er is altijd een limiet en daarom moeten we oppassen met het maximale aantal races per seizoen. Er zijn namelijk genoeg werknemers bij topteams die al lang aanwezig zijn in de Formule 1 en hun familie graag meer zouden zien. Nu zijn ze altijd onderweg voor het werk en dat maakt het erg moeilijk voor ze", aldus Prost die niet helemaal overtuigd lijkt te zijn van het feit dat er meer races op de kalender moeten komen te staan.

"Ik ben uiteindelijk dus niet helemaal voorstander van het feit dat er maar meer races bij moeten komen, we moeten er namelijk voor waken dat we niet te veel races organiseren", waarmee Prost aan lijkt te willen geven dat het plan om meer races te organiseren vooral effectief is voor de korte termijn. Het is echter afwachten wat de gevolgen voor de lange termijn zullen zijn.

Ook interessant:

Na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië is er een fraaie reconstructie gemaakt van die crash. Werpt het nieuw licht op de zaak?

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?