Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2023

Qatar pakt uit en onthult grote upgrades aan F1-circuit

De Formule 1 reist voor de tweede keer in de geschiedenis af naar Qatar, maar nu voor een Grand Prix met een vaste plek op de kalender. Daar zijn aardig wat upgrades voor doorgevoerd rondom het asfalt.

Het Losail International Circuit in Qatar, daar waar al eens een Formule 1 Grand Prix werd gehouden in het 'coronajaar', heeft een flinke metamorfose gekregen voor de race dit seizoen. Het circuit is volledig gerenoveerd om de de koningsklasse de komende jaren te hosten en coureurs en fans welkom te heten in het weekend van 6 tot en met 8 oktober.

De Fan Zone is vergroot met nieuwe vijfsterren VIP-gedeeltes, waar de paddock club boven de teamgarages toe kan kijken op startfinish. De garages voor de teams en coureurs zijn groter gemaakt en tellen maar liefst vijftig stuks nu, al zullen de teams zelf niet alles nodig hebben.

Bij bocht 1 is 'Lusail Hill' gemaakt, waar betaalbare kaarten verkocht worden met een toplocatie langs het circuit. Ook zijn er veel nieuwe gebouwen voor de F1 gemaakt, zoals de onmisbare medische centra, het paddock-gedeelte en nog een aantal VIP-gebouwen.

Ook heeft het landschap rondom het circuit een flinke make-over gekregen: 180.000 vierkante meter aan groen, waaronder bijna drieduizend bomen en bijna dertigduizend struiken en planten. Benieuwd naar de eerste beelden vanaf het circuit? Check dan de foto's hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"