Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Race-engineer Verstappen roept belangrijke testdag uit tot een succes

Max Verstappen en Sergio Perez moesten op dinsdag beiden nog even aan de bak, maar wel voor een goed doel: ter voorbereiding op het 2023-seizoen. Dat was een succes, zo oordeelt Gianpiero Lambiase.

Verstappen test Abu Dhabi 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gianpiero Lambiase is naast de race-engineer van Max Verstappen sinds dit jaar ook Head of Race Engineering bij Red Bull. Dat betekent dat hij tijdens een testdag, zoals op dinsdag in Abu Dhabi, een belangrijk persoon is in de Red Bull-pitbox.

Als belangrijkste race-engineer vormt hij in principe de brug tussen de twee teams aan engineers binnen Red Bull, die beiden aan een van de F1-bolides werken. Na afloop van de testdag op het Yas Marina Circuit kijkt Lambiase tevreden terug. Er is hard gewerkt, want die volgende titels zullen niet aan komen waaien.

"Iedereen binnen het team begrijpt dat er geen tijd en ruimte is voor zelfgenoegzaamheid. Daarom zijn we met een bomvol programma voor beide bolides de testdag in gedoken. De testdag is een succes geweest", aldus Gianpiero.

Verschillende taken

Red Bull reed net als andere teams met twee auto's. Verstappen en Perez deelden een bolide, terwijl junior Lawson de hele dag met de andere auto aan de slag mocht. Het duo kreeg daarbij een andere taak dan de Nieuw-Zeelander.

"De coureurs hebben zich tijdens de testdag vol gefocust op de nieuwe 2023-banden van Pirelli en de evaluatie daarvan. Daarbij helpt het enorm dat wij onze eigen RB18 door en door kennen en begrijpen", legt de race-engineer uit.

"Voor Liam Lawson lag de prioriteit ergens anders: hij moest nog beter bekend raken met de auto en de manier waarop het team op het circuit opereert. Zeker wat betreft de correlatie tussen onze simulatiemiddelen, want daar maakt hij een belangrijk onderdeel van uit."

Waardevolle dag

Al met al was het dus een succes, zo liet Lambiase doorschemeren. De enorme hoeveelheid data (Red Bull reed na AlphaTauri het grootste aantal ronden, 275 in totaal) zal de komende dagen en weken worden onderzocht, om zo de RB19 volgend seizoen hopelijk weer wat sneller te maken.

"Het is een extreem waardevolle dag geweest, gedurende welke we veel data hebben verzameld die we de komende dagen kunnen gaan analyseren. Vervolgens kunnen we deze data gebruiken bij de ontwikkeling van de auto van volgend jaar", zo sluit Lambiase zijn verhaal af.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"