Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racewereld eist levenslange schorsing voor losgeslagen bumpergooier: "Walgelijk"

Het was hét onderwerp van gesprek in de racewereld afgelopen weekend. De 23-jarige karter Luca Corberi gooide zijn bumper naar de racende Paolo Ippolito, die hem van de baan zou hebben gereden. Nadien ging hij hem te lijf in het parc fermé. De roep om een levenslange schorsing klinkt luid.

Het waren inderdaad geen fraaie beelden die Luca Corberi de wereld voorschotelde . Dat zijn gevolg na de race met hem het gevecht opzocht na de race, maakte het allemaal des te kwalijker. Na het zien van de beelden is voormalig F1-coureur Jenson Button zeer duidelijk in zijn bewoordingen. Wat hem betreft zet Corberi geen stap meer op de internationale circuits. "Corberi heeft zojuist elke kans op een succesvolle racecarrière eigenhandig om zeep geholpen", zo liet Button op social media weten. "Zijn vader is de eigenaar van het circuit en bodycheckte de coureur tegen de muur. Geef deze twee alsjeblieft een schorsing voor het leven." McLaren-teambaas Zak Brown deelde de post van Button en stelde het volledig met de voormalig McLaren-coureur eens te zijn. Giedo van der Garde tweette dan een hele lange schorsing gepast zou zijn: "Ik vloek zelf weleens wat af in mijn helm, maar ik leer mijn pupillen dat ze altijd respect moeten hebben en hun kalmte moeten bewaren." Wat voor velen erg zwaar weegt is dat het hier niet een tiener betreft, maar een 23-jarige coureur die zijn comeback maakte in de kartsport en al jaren op hoog niveau presteert. Hij zou beter moeten weten dan dit, zo wordt er geoordeeld. De Italiaanse autosportbond heeft de acties zwaar veroordeeld en overwegen alle mogelijk sancties, terwijl ook de kartpresident van de FIA, voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa, het dubbele incident niet licht op zou nemen. Het incident wordt wel vergeleken met de actie van Moto2-coureur Romane Fenati, beter bekend als 'de remknijper'. Hij kneep enkele jaren geleden uit woede op volle snelheid in de rem van een concurrent. Het incident liep met een sisser af en ook toen werd door velen om een levenslange schorsing gevraagd. Inmiddels zit de Italiaan echter weer op de racemotor.

nLDFPERru8E

01lBCTBS8Lc

Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"