Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Racing Point haalt uit naar 'klagende' concurrenten: "Gefrustreerd door eigen tekortkomingen"

Tijdens de eerste testweek in Barcelona domineerden twee thema's de krantenkoppen: het DAS-systeem en de Mercedes-kopie van Racing Point. Niet iedereen uit het compacte middenveld was te spreken over de Mercedes-kloon, maar het team zelf is zich van geen kwaad bewust.

Racing Point haalt zelfs voldoening uit het feit dat andere teams openlijk hun beklag doen over de copy/paste-benadering van Racing Point: "Het toont toch aan dat we iets heel erg goed doen. Als we achteraan in de rondte hadden gereden, had geen haan er naar gekraaid", zo wordt Racing Points technisch directeur Andy Green geciteerd door onder andere RacingNews365.

Zijn conclusie? De concurrentie moet niet zeuren: "Wat wij hebben gedaan is volkomen legaal en geheel in lijn met de filosofie van de sport. We hebben getracht zo hard mogelijk te gaan zonder daarbij de regels te overtreden. Ik weet niet waarom andere teams niet hetzelfde hebben gedaan, maar dat is hun eigen beslissing."

Green meent dat het 'geklaag' voortkomt uit frustratie: "Sommige teams zijn gefrustreerd omdat ze zelf de zaakjes niet goed genoeg voor elkaar hebben. Het is bovendien naïef van die teams om te denken dat wij als team, een team dat al eerder met beperkte middelen tot twee keer toe als vierde wist te eindigen in de WK-stand, niet nóg een stap voorwaarts kon maken na een financiële injectie. Die teams hebben het zelf nagelaten een volgende stap te zetten."

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië