Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen vindt dat Vettel heeft 'gefaald' bij Ferrari

Kimi Raikkonen genoot ervan om teamgenoten te zijn met Sebastian Vettel bij Ferrari. De twee hadden een verschillende manier van aanpak, waarbij de Fin moet toegeven dat zijn voormalig teamgenoot enigszins gefaald heeft.

Kimi Raikkonen kijkt terug op zijn samenwerking met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De twee waren teamgenoten bij Ferrari tussen 2015 en 2018 en zijn daarnaast ook goede vrienden van elkaar. Volgens de gepensioneerde F1-coureur had Vettel een bijzondere manier van werken tijdens de Grand Prix-weekenden.

De Duitser houdt gedurende een race-weekend notities bij en probeert tijdens de technische briefings zoveel mogelijk in detail te treden. Raikkonen legt uit dat dit hem meermaals opviel toen ze samen uitkwamen voor de Italiaanse renstal. "Het is een geweldige gast", zo trapt hij af in de Beyond the Grid podcast. "We hadden een goede relatie met elkaar, verder had hij vooral een erg bijzondere manier van werken."

Elke F1-coureur werkt op een andere manier

Podcast-host Tom Clarkson vindt dat Vettel erg hard werkt, maar Raikkonen legt uit dat de werkmethode van zijn voormalig teamgenoot niet per se betekent dat hij meer zijn best doet dan een ander. Iedereen heeft zijn eigen aanpak, zo legt de Fin uit. "Wat is hard werken en wat is niet hard werken?"

"Iedereen heeft zijn eigen manier. Men zegt 'oh, hij werkt hard omdat hij als laatste weggaat'. Niet Vettel, maar gewoon in het algemeen." Raikkonen benadrukt dat elke coureur ervoor zorgt dat al het werk is verricht en dat het niet uitmaakt hoe lang iemand daarover doet. "Iedereen moet doen wat ze willen. Ik doe mijn werk en als alles klaar is, en ook de engineers zijn tevreden, dan ga ik weg."

"We hebben allemaal een verschillende manier van werken en we kijken allemaal anders naar bepaalde situaties." De manier van aanpak hielp niet voor Vettel bij Ferrari. Gevraagd of de Duitser gefaald heeft, moet Raikkonen toegeven dat het beter kon. "We zijn hier allemaal om te winnen. Als je niet wint, dan is het een soort falen. Dat bedoel ik niet op een slechte manier, want er kunnen eindeloos veel redenen achter zitten."

"Als je bij een team zit waar er wordt verwacht dat je wint, dan kan je zeggen dat het mislukt is of dat het jaar er helemaal niet toe deed. Maar dat is gewoon wat er soms gebeurt", zo sluit de voormalig Alfa Romeo-rijder af.

Ook interessant:

Red Bull nodigt Verstappen fans uit voor presentatie

Red Bull deelde die eerste teaservideo als onderdeel van een vooraankondiging over de launch van de daadwerkelijke auto van Max Verstappen. Een datum wordt niet genoemd, maar wel de mogelijkheid om als fan daarbij digitaal aanwezig te zijn.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"