Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Ralf Schumacher deelt fraaie anekdote over woedende broer Michael na onrecht

Tien jaar lang streden Michael en Ralf Schumacher als broers tegen elkaar in de Formule 1. Michael was de succesvollere van de twee, met zeven wereldtitels tegenover 'slechts' zes GP-overwinningen voor zijn jongere broer. Maar hij kon het niet verkroppen toen Jordan zijn broertje een mogelijke zege door de neus boorde en dat heeft teambaas Eddie Jordan geweten!

Ralf Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We schrijven het jaar 1998. Na die massale startcrash in de Formule 1 Grand Prix van België (zoek 'm vooral op op YouTube) heeft Jordan na de uitschakeling van Michael Schumacher de kans om niet alleen de eerste zege ooit te boeken, maar er zelfs een dubbelzege van te maken. Damon Hill gaat aan de leiding met zijn snellere teamgenoot Ralf Schumacher achter hem. De engineer van Hill waarschuwt hem dat Schumacher seconden per ronden sneller is, terwijl de engineer van Schumacher hem om diezelfde reden aanspoort.

Hill, de wereldkampioen van twee jaar eerder, legt het scenario klip en klaar uit aan teambaas Eddie Jordan: "Ik ga je iets voorleggen en je doet er verstandig aan hier naar te luisteren. Als we met elkaar gaan racen, kunnen we met lege handen eindigen. Het is aan Eddie. Als we niet tegen elkaar racen, ligt er een kans om er een één-twee van te maken. Het is aan jou."

De reactie van Jordan blijft niet lang uit en klinkt in het oor van Schumacher: "Ralf, je mag Damon niet inhalen. Dat is een teamorder." Het blijft angstvallig stil op de over de boordradio, waardoor het team checkt: "Je hebt ons gehoord, toch Ralf?"

Na aandringen klinkt een kort en bondig 'yes, Sam'. Broer Michael, die al furieus was dat hij in zijn ogen door David Coulthard uit de race was gereden, gaat voor een tweede keer die dag verhaal halen als hij lucht krijgt van wat er zich bij Jordan heeft afgespeeld. Dat blijkt in een interview met Ralf Schumacher voor Formel1.de.

"Klopt het dat Michael na die race naar Eddie Jordan gegaan is om hem op zijn donder te geven?" "Ja, dat klopt ja. Alleen wist ik dat op dat moment niet, dat heeft Eddie Jordan me later een keer verteld."

Wat Michael Schumacher dan precies had gezegd? "Nou, in ieder geval dat het nu al helemaal duidelijk was - er was al wat wrevel tussen Jordan en Ralf Schumacher - dat ik het volgende jaar sowieso niet meer voor Jordan uit zou komen."

Ralf Schumacher vervolgt: "Natuurlijk was het onsportief, maar vanuit het oogpunt van Eddie Jordan... Hij had nog niet eerder een dubbelzege gepakt, is het wel? Het was natuurlijk ook in achtneming van eerdere crashes in de race, waar wij ons doorheen geworsteld hebben. Het is nu goed, maar ik het natuurlijk graag anders gezien."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten