Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
WRC

Rally-kampioen weegt woorden af na Verstappen-rel: "Weet niet hoe me te gedragen"

Rallycoureur Ott Tanak zit met de kwestie Max Verstappen in de maag. Na de straf voor vloeken in Singapore is de Est vertwijfeld over wat hij nog wel en niet mag zeggen.

Tanak Chile
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De woorden van Ott Tanak mogen gelezen worden als een directe sneer naar de FIA. Niet alleen Max Verstappen kreeg een straf voor vloeken, ook rallycoureur Sebastien Ogier kreeg een voorwaardelijke boete van liefst 30.000 euro met een opmerking aan het adres van de officials over stofwolken die niet optrekken in relatie tot de veiligheid.

Het zijn kwesties die ertoe leiden dat Ott Tanak zijn woorden zorgvuldig afweegt, zo blijkt als hij na de shakedown in Chili geïnterviewd wordt in de auto. "Het zijn interessante, maar vreemde tijden in de autosport. Ik weet niet precies hoeveel ik kan zeggen, maar ik leef mijn droom en geniet van deze auto's."

Wat hij daarmee bedoelt? "In deze tijden moet je extreem voorzichtig zijn met wat je zegt en hoe je je emoties uit. Emoties zijn op dit moment niet echt toegestaan."

Gevraagd of hij zich zorgen maakt over de richting waarin de FIA lijkt te bewegen, kan hij enkel bevestigend antwoorden: "Met alles wat er gebeurt rondom 'Seb' en in de Formule 1 staan wij wel behoorlijk op de radar. Laten we zien waar dit toe gaat leiden."

"Het is moeilijk in te schatten wat men voor ogen heeft. Misschien moet de promotor ons even apart nemen om uit te leggen wat ze verwachten. Maar op dit moment is het heel moeilijk om te weten hoe je je zonder emoties dient te gedragen in stage end interviews (die direct aan het einde van een proef vanuit de auto worden gegeven, red.)."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
VCARB Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht