Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raymond Vermeulen: het zakelijke brein achter Max Verstappen

Van zijn Red Bull-contract tot het binnenhalen van nieuwe sponsors: naast de baan wordt alles voor Max Verstappen geregeld. Het brein achter het merk Verstappen? Raymond Vermeulen.

Sinds jaar en dag is Vermeulen een goede vriend van de familie Verstappen. Via het karten kwam de verzekeringsagent in contact met Jos Verstappen en binnen no-time was hij de vertrouwenspersoon van de Limburgse familie. Sinds 1996 behartigt Vermeulen de zaken van Jos, later kwam Max daarbij. Als manager zag hij hoe ruwe diamant Max geslepen werd door zijn vader. In juni 2014 reed het drietal vanuit Nederland naar Oostenrijk om met Red Bull-kopstuk Helmut Marko om een contract bij Toro Rosso te tekenen. Ruim zes jaar later is de waarde van het merk Verstappen enorm, niet op de laatste plaats door het werk van Vermeulen. Bij Red Bull verdient de 23-jarige coureur tientallen miljoenen per jaar en vecht hij regelmatig om de overwinning. Door de jaren heen hebben Verstappen en Vermeulen de teugels langzaam laten vieren. Waar ze eerst nog steevast tijdens de races aan de zijde van Max Verstappen te vinden waren, kan de jonge Nederlander het op sportief gebied nu alleen af. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Op zakelijk vlak haalt Vermeulen links en rechts nieuwe sponsordeals binnen. TAG Heuer, G-Star, CarNext.com, iedereen wil in zee met de Red Bull-coureur, maar niet elk aanbod wordt geaccepteerd. "Max moet dicht bij zichzelf blijven, het moet natuurlijk blijven. Hij zegt altijd dat hij geen Pipo de Clown gaat spelen en daar heeft 'ie gelijk in. Het moet bij hem passen", zo liet Vermeulen ooit in gesprek met AD optekenen. Vermeulen benadrukt ook dat Max altijd het laatste woord heeft. “Als hij geen groen licht geeft, gaat het niet door." Het blijkt wel uit de selecte groep grote sponsoren die Vermeulen heeft binnengehaald voor Verstappen. Toen Max Verstappen begin vorig jaar een krabbel zette onder een nieuw, sterk verbeterd Red Bull-contract, benadrukte hij nog maar eens hoe belangrijk Vermeulen en zijn vader voor hem zijn. "Zij voeren uiteindelijk de eerste gesprekken en dan is het aan mij om het ja-woord te geven. Ik moet mezelf er goed bij voelen, maar dat is uiteindelijk niet zo moeilijk, omdat zij precies weten wat ik wil. We zijn heel goed op elkaar ingespeeld en praten het hele jaar door met elkaar, over wat we wel en wat we niet willen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'