Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

Razendsnelle VeeKay opent jacht op Indy 500-overwinning: "Ik wil die fles melk hebben"

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout imponeerde op zondag opnieuw tijdens de kwalificatie voor de Indy 500. De Nederlander gaat volgende week voor de vierde keer op rij vanuit kansrijke positie op jacht naar de zege van de befaamde race op 'The Brickyard'.

VeeKay Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Rinus VeeKay en de kwalificatie voor de Indy 500: het is tot op heden een gouden combinatie gebleken, want deze zondag zette hij voor de vierde keer in even zoveel jaar een topprestatie neer. Hij mag aankomende zondag vanaf de eerste startrij, startplek twee, The Greatest Spectacle in Racing aanvangen.

Hij reed een duizelingwekkend snelle run van vier ronden over de Indianapolis Motor Speedway, met een gemiddelde van 376,926 kilometer per uur. Hij zal op zondag tussen polesitter Alex Palou en nummer drie Felix Rosenqvist op de eerste startrij staan.

Melk

Na afloop reageert VeeKay opgetogen. "Dit is Indy!", laat hij vanuit de VS optekenen. "Ik was zo ontzettend dichtbij de poleposition voor de Indianapolis 500 en baal er stiekem wel van dat Palou een paar duizendsten sneller was, maar ik heb alles gegeven en ben ontzettend blij met andermaal een front row startplaats. Dit is voor Ed Carpenter Racing een geweldige duw in de rug na een moeilijke openingsfase van het seizoen. Het scheelt een zuchtje wind of ik sta hier vandaag eerste, maar onder de streep ben ik trots."

Tussen het geweld van alle topteams, zoals Ganassi en McLaren, had VeeKay eigenlijk niet echt rekening gehouden met een kans op pole. "Laten we eerlijk zijn: heel veel beter dan dit, kan het niet. Ik zal eerlijk vertellen dat ik zondagochtend niet opstond met het idee dat ik de poleronde zou kunnen rijden. Ganassi en McLaren waren immers met vier wagens vertegenwoordigd in de Fast Twelve, terwijl ik er alleen voor stond. Tot overmaat van ramp kregen we ook nog met een motorprobleem te maken tijdens de afsluitende training. De monteurs van ECR hebben fantastisch werk geleverd door dit razendsnel te verhelpen."

Aankomende zondag, als de Indy 500 wordt verreden, wil VeeKay de dag afsluiten met een fles melk, de traditionele traktatie die de winnaar in Indianapolis krijgt. "We hebben risico's genomen, alle downforce van de wagen gehaald en het resultaat was dat ik een eerste ronde van meer dan 235 mijl per uur gemiddeld reed. Er was echter geen tijd om na te denken of om te rekenen: ik moest gewoonweg zo hard mogelijk rijden."

"Vanaf de voorste startrij is er veel mogelijk. Ik wil Alex Palou feliciteren met de poleposition, maar wil volgende week zelf die fles melk hebben", besluit VeeKay strijdvaardig.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull