Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Rechterhand Wolff gaat Hamilton achterna richting Ferrari

Lewis Hamilton maakte in januari bekend dat hij in 2025 de overstap zal maken naar Ferrari. In Italië lijkt dat vertrouwen te hebben gegeven en zodoende probeert men in Maranello te profiteren van de positieve vibe die erop het moment heerst. De volgende Mercedes-prominent staat dan ook al klaar om de overstap richting de Scuderia te maken.

Wolff d Ambrosio
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jerome D'Ambrosio werd in 2023 door Mercedes aangesteld als Driver Development Director, waardoor we de Belg (links op de foto hierboven) vaak aan de zijde van Toto Wolff zagen zitten gedurende F1-races. Daar is nu een einde aangekomen. RacingNews365 heeft namelijk vernomen dat D'Ambrosio Mercedes heeft laten weten dat hij zal vertrekken bij het Duitse team, doordat hij de overstap naar Ferrari zal maken. Na de welbekende periode van 'gardening leave' zal hij aan de slag gaan bij de Scuderia.

Daardoor maakt D'Ambrosio dus dezelfde overstap als Lewis Hamilton. Opvallend, want de voormalig F1-coureur werkte pas sinds begin 2023 voor Mercedes. Hij werd daar binnengehaald door Wolff die grote plannen met hem leek te hebben. Zo werd hij door veel mensen op de paddock gezien als de toekomstige opvolger van Wolff bij Mercedes. Door die optie kan nu dus een streep, want na de gardening leave periode zal D'Ambrosio het rood van Ferrari dragen.

Op dit moment is nog onbekend welke rol D'Ambrosio zal krijgen bij Ferrari. De transfer toont aan dat Fred Vasseur weet waar hij mee bezig is. Medio 2023 liet de Fransman namelijk al duidelijk weten dat hij zijn ogen goed open zou houden en het niet na zou laten om goed personeel weg te halen bij andere teams.

Die woorden komt Vasseur na. Naast Hamilton en D'Ambrosio, zal ook Loic Serra van Mercedes namelijk de overstap maken naar Ferrari. Het is nog onduidelijk wanneer de Franse engineer zich mag melden in Maranello, maar de Fransman heeft Mercedes vorig jaar al laten weten dat hij de overstap naar Ferrari wil maken. In Saoedi Arabië zagen we hem echter nog altijd werken voor Mercedes.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China