Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull begint aan zenuwslopende uitdaging: "Het neemt onze controle een beetje weg"

Red Bull domineert op dit moment de Formule 1, maar het is altijd de vraag hoe lang die periode gaat duren. In 2026 staan er namelijk grote reglementswijzigingen op de rol en volgens teambaas Christian Horner is dat een spannend vooruitzicht.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Negentien overwinningen en de beide wereldtitels: het seizoen van Red Bull is ongelofelijk te noemen. Het team uit Milton Keynes domineert de Formule 1 en zag Max Verstappen vroegtijdig zijn derde rijderstitel veiligstellen. Red Bull is al snel begonnen aan de auto voor 2024, maar moet ook voorzichtig naar 2026 gaan kijken.

Dat jaar staan er grote reglementswijzigingen op de rol, want de auto's en de motoren gaan volledig veranderen. Red Bull gaat vanaf 2026 ook samenwerken met Ford, wat extra organisatorische toepassingen met zich meebrengt. Teambaas Christian Horner vertelt tegenover onder andere RacingNews365 meer over het traject.

"Aan al het moois komt een einde, dat is het leven", verwijst Horner naar de dominantie van Red Bull. "Op dit moment willen we niet dat dit seizoen stopt. 2026 is echter het volgende hoofdstuk voor ons en ik denk niet dat de mensen begrijpen wat voor uitdaging ons te wachten staat voor dat jaar. Het neemt onze controle een beetje weg."

Horner leeft dus in onzekerheid, maar stipt tegelijkertijd aan dat hij volledig vertrouwt op de capaciteiten van Red Bull. "We hebben twee jaar de tijd en het team valt het nieuwe concept volledig aan. Dat geldt ook voor het chassis. Over honderd weken moeten we de pitstraat verlaten met een rebels design en een gefabriceerde motor in de auto. Dat is zenuwslopend en prettig tegelijk. We zijn een goed traject ingeslagen met geweldige werknemers en een geweldige cultuur. Ik kijk er al naar uit."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes