Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Terugblik: Red Bull bevestigt verregaande plannen met Max Verstappen, Kvyat als teamgenoot

Nog geen zes dagen na de bekendmaking dat Max Verstappen zich bij het Red Bull Junior Team voegt, komt het ultieme nieuws officieel naar buiten. De Nederlander debuteert in 2015 als jongste coureur ooit in de Formule 1!

Verstappen 2014
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de bekendmaking van Max Verstappen als Red Bull Junior gonst het van de geruchten, maar Red Bull wacht met een officiële bekendmaking. Op 18 augustus 2014 - vandaag 10 jaar geleden - wordt dan toch het persbericht uitgestuurd. Verstappen maakt in 2015 zijn F1-debuut bij het team van Toro Rosso.

Het was een belangrijk detail in de onderhandelingen met het kamp Verstappen. Immers, waar Mercedes 'slechts' een Formule 2-stoeltje kan bieden, maken Helmut Marko en zijn mannen een stoeltje vrij bij Toro Rosso, zodat Verstappen op 17-jarige leeftijd kan debuteren. Kind van de rekening: Jean-Eric Vergne.

De Fransman delft het onderspit naast rookie Daniil Kvyat en dus wordt Verstappen initieel ook gepresenteerd als teamgenoot van Kvyat. Later wordt duidelijk dat hij naar Red Bull vertrekt om daar de naar Ferrari vertrekkende Sebastian Vettel te vervangen. De eerste woorden van Verstappen als gecontracteerd F1-coureur luiden als volgt: "Sinds mijn zevende levensjaar is de Formule 1 mijn doel geweest, dus deze kans is een droom die uitkomt."

Woorden van lof zijn er van Toro Rosso-teambaas Franz Tost: "We zijn blij dat we Max mogen verwelkomen. Het is prachtig om te zien hoe het juniorenprogramma jonge talenten blijft vinden en hen een kans geeft in de Formule 1. We zien in Max één van de meest begaafde jonge coureurs van de nieuwe generatie en we geloven dat hij over de benodigde volwassenheid en mentale weerbaarheid beschikt om deze uitdaging aan te gaan."

Waar Verstappen komt, moet Vergne dus vertrekken. Het betekent het einde van de F1-carrière van Vergne, al hoopt Tost in eerste instantie nog dat het anders zal lopen. "Hij heeft enkele sterke optredens laten zien, maar werd helaas ook gehinderd door betrouwbaarheidsproblemen, met name in de eerste seizoenshelft. We hopen dat we die problemen nu opgelost hebben en dat hij een betere tweede helft zal kennen, waarmee hij kan laten zien dat hij een nieuwe kans in de Formule 1 verdient."

Het eerste woord was aan Verstappen, maar in gesprek met de BBC voegt hij daar nog wat aan toe als het gaat over zijn jeugdigheid. "Ik ben een relaxte jongen, ik zal het wel klaarspelen. Ik denk dat de stap van de karts naar de Formule 3 groter was dan de stap van de F3 naar de Formule 1. Ik maak me daar niet te druk om. De auto's zijn bovendien erg veilig. Ik denk dat het gevaarlijker is om door de stad te fietsen dan om een F1-auto te besturen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld