Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull checkte auto Perez na grote achterstand op Verstappen: "Precies hetzelfde!"

Sergio Perez had een lastige zaterdag. Zo lastig, dat Red Bull tijdens de kwalificatie even keek of er niet wat mis was met zijn auto. Het bleek gewoon aan de Mexicaan zelf te liggen.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen soeverein naar de poleposition reed in Spanje, zo moest Sergio Perez het doen met P11. Zowel in Q1 als Q2 had hij het zwaar en uiteindelijk bleek Q2 ook zijn eindstation.

Na afloop verschijnt teambaas Christian Horner voor de camera van Sky Sports. Daar zegt de Brit dat zijn coureur eigenlijk nog geluk had dat hij er niet al in Q1 uit vloog.

"Het was gewoon een lastige kwalificatie voor Checo", zucht Horner. "Hij raakte van de baan en daardoor koelden zijn banden af en wist hij er geen temperatuur in te krijgen. Hij mocht al van geluk spreken dat hij Q2 redde, want het circuit werd steeds beter."

"Toen hij in Q2 vervolgens van de baan raakte, raakte hij zelf ook een beetje 'uit balans'. Helaas was het gewoon one of those days voor Checo. P11 op zondag. Hij heeft heel wat werk te verrichten."

Analyse

Dat Perez in Q1 met de grootste moeite (P15) naar Q2 door wist te stoten, zorgde ervoor dat Red Bull even dubbel checkte of de beide F1-bolides wel gelijk aan elkaar waren. Op de data was niets raars te zien, vertelt Horner als hem gevraagd wordt naar de oorzaak van Perez' slechte kwalificatie.

"De banden waren de cruciale factor. Na Q1 hebben we gekeken naar de aerodynamica en of dit nog dezelfde waarden produceerde. In de fabriek kunnen ze naar de analyse kijken van de twee auto's: genereren de bolides dezelfde hoeveelheid downforce? Maar de auto's waren precies hetzelfde, dus we zagen geen onderdelen of iets anders dat iets deed dat niet hoorde."

Het lag dus niet aan de auto, maar aan de banden. "In aanloop naar de race gaan we de auto nog eens goed inspecteren, maar volgens mij draaide het allemaal om de banden. Normaal zit Checo niet zo ver van Max vandaan, dat weten we, maar deze zaterdag kreeg hij de auto gewoon niet aan de praat."

Kop op

Wat gaat Red Bull nu doen om Checo er weer bovenop te helpen? Volgens Horner hoeft dat (nog) niet, want op zondag liggen er weer nieuwe kansen voor de Mexicaan tijdens de Grand Prix van Spanje. Vanaf P11 kan hij mooie dingen gaan laten zien, denkt de Britse teambaas.

"De punten worden gescoord op zondag. We moeten ervoor zorgen dat hij niet bij de pakken neer gaat zitten in aanloop naar de race. Vanuit zijn positie word het lastiger, maar hij kan alsnog een geweldige race rijden. We weten dat Checo een geweldige racer is en hij moet zich gewoon focussen. Hopelijk kunnen we hem een goede strategie geven en kan hij progressie boeken."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken