Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull-coureurs dollen Marko: "Hij vertelde me dat ik nutteloos was in de regen"

De drie coureurs die na afloop van de Grand Prix van Duitsland het podium betraden, zijn alle drie op jonge leeftijd door Helmut Marko naar de Formule 1 gehaald. Max Verstappen, Sebastian Vettel en Daniil Kvyat begonnen hun carrière namelijk allen bij Toro Rosso. Het drietal blikte na afloop van de Duitse GP terug op hun ervaringen met de Red Bull-adviseur.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Duitse Grand Prix kende een knotsgek wedstrijdverloop. Aan het einde van de race werd het podium beklommen door Max Verstappen, Sebastian Vettel en Daniil Kvyat, die alle drie door toedoen van Helmut Marko hun eerste Formule 1-meters konden maken. Na afloop van de regenrace op de Hockenheimring blikt het drietal terug op hun samenwerking met de invloedrijke Red Bull-adviseur. Sebastian Vettel beet de spits af.

"Nu ik bij Ferrari in dienst ben belt hij me gelukkig niet zo vaak meer om zeven uur 's ochtends", begint de Ferrari-coureur al lachend zijn verhaal in de persconferentie. "Maar het staat buiten kijf dat Helmut een talent heeft voor het spotten van jonge veelbelovende coureurs. Hij is erg direct en strikt, maar daar leer je mee omgaan. Ik heb veel mooie verhalen over hem, maar die kan ik misschien maar beter niet delen."

Verstappen onderschrijft de woorden van zijn Duitse collega: "Als hij mij belt om zeven uur 's ochtends zeg ik gewoon dat ik in de sportschool zit", zegt de Nederlander met een knipoog. "Maar even serieus, Helmut heeft een echt racehart en weet altijd wat er speelt in de Formule 1-wereld. Hij draait nergens omheen en is altijd erg direct; als je een fout maakt, dan wijst hij je daar meteen op, maar als je een goede race rijdt, dan kan hij ook lovend zijn. Het is alleen maar positief om mensen als Marko binnen het team te hebben, zeker in een leidinggevende positie."

Tot slot haalt Kvyat een herinnering op aan de Oostenrijker, wiens invloed er mede voor zorgde dat de Rus in 2016 terug werd gezet van Red Bull naar Toro Rosso en er voor zorgde dat hij een ruim anderhalf jaar later werd vervangen door Brendon Hartley.

"Het eigenlijk heel ironisch, maar toen ik lang geleden tijdens een regentest in de Formule BMW drie seconden langzamer was dan de rest, belde hij me om zeven uur 's ochtends op. Hij vertelde me dat ik nutteloos was in de regen, waarna hij meteen weer ophing", aldus de glimlachende Rus.

Verstappen zege Duitsland

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Duitsland

De Duitse Grand Prix was een wervelende show waarin zoveel gebeurde: regen, crashes, indrukwekkende inhaalraces en een zeer bijzondere top vijf.

Bekijk het album

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen