Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Dan had Verstappen de GP van Groot-Brittannië gewonnen"

De Grand Prix van Groot-Brittannië was voor Red Bull een grote domper, maar het team wist de schade enigszins te beperken. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner had Verstappen de race gewonnen als hij geen problemen had.

De start van de race op Silverstone zag er voor Max Verstappen erg rooskleurig uit. De Nederlander kwam sterk uit de startblokken en haalde Carlos Sainz al voor de eerste bocht in. Bij de herstart, door de rode vlag die al in de eerste ronde werd gezwaaid, moest de coureur van Red Bull weer vanaf P2 starten. Verstappen was tijdens de rode vlag van de softs naar de mediums gegaan, maar kon de Spanjaard niet opnieuw pakken bij de start. De Nederlander deed het vervolgens rustig aan. "Hij zag dat hij sneller was dan Carlos en wilde niet te vroeg te veel van de banden gaan vragen", vertelt Christian Horner na afloop van de race aan de media, waaronder RacingNews365 . Door een fout van Sainz kon Verstappen hem makkelijk inhalen, maar enkele rondes daarna ging het mis. Verstappen reed over de brokstukken van de AlphaTauri waardoor de RB18 aanzienlijk langzamer werd. "Ineens zijn de auto's waartegen je racet de Alpines en de Aston Martins", vertelt Horner.

Verstappen had gewonnen

Net als veel andere teams kwam ook Red Bull met aanpassingen aan hun auto. Als Verstappen geen problemen had gehad, dan was hij volgens Horner sneller dan rivaal Ferrari. "Het is jammer dat we niet meer uit het weekend konden halen, want Max had de race had kunnen winnen." De Nederlander moest uiteindelijk genoegen nemen met P7. Sergio Perez viel in het begin van de race ook al snel terug door schade aan zijn voorvleugel, waardoor hij moest vechten om een goed aantal punten te scoren. Desondanks deze tegenslagen ziet Horner het positieve ervan in. "De snelheid van de auto is hoopgevend." Het andere Red Bull-kopstuk, Helmut Marko, is iets meer uitgesproken. Max Verstappen had de race niet kúnnen winnen, maar had de race absoluut gewonnen als hij dat AlphaTauri-brokstuk niet op zijn weg had gevonden. Red Bull was namelijk superieur totdat de Nederlander met een beschadigde bolide te maken kreeg, zo vertelt de adviseur bij ServusTV . "We wisten niet zeker of we met Ferrari mee hadden kunnen komen in droge omstandigheden. Silverstone is een circuit waarvan je kan zeggen of het wel of niet bij je auto past, maar in de race was het heel duidelijk dat we superieur waren en de race hadden gewonnen." "Maar in zo'n extreem geval, als de auto beschadigd is en niet meer het volle vermogen levert, dan moet je ook voor de punten vechten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'