Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Red Bull deelt complimenten uit aan Lawson: "Het was een succes!"

Liam Lawson mag zich sinds vrijdag weer Formule 1-coureur noemen. De Nieuw-Zeelander kwam in de sprintkwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten net tekort voor een plekje bij de snelste tien coureurs en tot overmaat van ramp werd zijn laatste rondetijd ook nog afgepakt. Toch is Helmut Marko een tevreden man.

Lawson FP1 USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws hing rond de Grand Prix van Singapore al in de lucht en een paar dagen na de race werd het dan ook bevestigd: Liam Lawson mag zich de laatste zes races van het jaar gaan bewijzen bij Visa Cash App RB (RB), wat dus betekende dat Daniel Ricciardo zijn zitje af moest staan aan de talentvolle Nieuw-Zeelander. Lawson stapte vorig jaar al in voor de Australiër, nadat hij zich had geblesseerd tijdens de race op Zandvoort.

Waar Lawson toen redelijk vrijuit kon rijden, zal dat nu toch iets anders zijn. Vorig jaar maakte hij namelijk indruk tijdens zijn invalbeurt door in Singapore scoorde twee punten te scoren en in Italië en Japan op P11 te finishen. Lawson zal zich de komende zes races echter moeten bewijzen met het oog op een eventuele kans bij RB of Red Bull voor 2025. 

Hij heeft echter nog nooit op het Circuit of the Americas heeft gereden en tot overmaat van ramp krijgt de Nieuw-Zeelander een flinke gridstraf voor het vervangen van allerlei onderdelen. Desondanks kende hij een aardige vrijdag in Austin, met een P13 tijdens de vrije training en de vijftiende tijd tijdens de sprintkwalificatie.

Binnen de Red Bull-familie was er dan ook volop sprake van positiviteit. "Tijdens de eerste training was hij heel goed. Hij zat toen op gelijke hoogte of was zelfs sneller dan Yuki Tsunoda, maar toen waren daar de track limits tijdens de kwalificatie. Ik denk dat hij daardoor uiteindelijk terugviel van de twaalfde naar de vijftiende plaats", zo vertelt Helmut Marko in gesprek met ServusTV.

"Maar de prestatie die hij voor het eerst op dit circuit neer heeft gezet, terwijl hij voor de eerste keer in lange tijd weer in de auto zit... Je kan wel stellen dat het een succes was", zo deelt de Oostenrijker duidelijk complimenten uit aan de Nieuw-Zeelander.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na strakke zege Verstappen in sprintrace Austin