Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull deelt hoopvolle boodschap over updates

In Austin introduceerde Red Bull haar langverwachte update. Kleiner dan verwacht, maar ogenschijnlijk wel effectief. Volgens teambaas Christian Horner is de balans van de RB20 nu een stuk beter.

Verstappen sprintrace Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al weken sprak men bij Red Bull over de belangrijkheid van de aanstaande 'Austin-update'. Volgens Helmut Marko zou het een grote update worden die de RB20 terug in het gareel moest krijgen, maar toen de updatelijst binnenkwam viel bij velen de mond toch wel een beetje open.

Want die langverwachte update bleek helemaal niet zo groot te zijn. Sterker nog, Red Bull nam maar twee aanpassingen mee en dus rees de vraag of dit genoeg was om de balansproblemen van de RB20 op te lossen. In gesprek met onder meer RacingNews365 deelt teambaas Christian Horner zijn verdict over de werking van de updates: "Wat we hebben gedaan is de balans wat dichter bij elkaar brengen."

"Dus deze disconnectie die er was tussen de voor- en achterkant van de auto, is nu meer in balans. En vanaf de eerste ronde heeft dat Max een stuk competitiever gemaakt. Hij was blij met de auto, vanaf het moment dat we hier arriveerden. Dus dat is bemoedigend voor de races die nog op het programma staan. Dit is precies waar we op hebben gehoopt na Singapore", aldus de Brit.

De updates leken ook zichtbaar effect te hebben op de verhoudingen op de baan. Verstappen kon ineens weer vechten met McLaren en voor het eerst in lange tijd finishte de Nederlander voor Lando Norris. Ook dat geeft de burger moet in Milton Keynes: "Er zijn nog maar 5 races te gaan nu en we hebben een voorsprong van 57 punten. Ik bedoel, iets is nooit comfortabel of een zekerheid, maar dit was wel belangrijk voor ons."

"Dit is de eerste keer dat we meer scoren dan Lando sinds ik denk Spa, dus dat laat zien waarom het belangrijk was voor ons om van die achterstand terug te komen en weer een voorsprong te pakken", sluit Horner af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen