Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull duikt met Verstappen opnieuw onder magische grens

Voor de derde keer dit seizoen heeft Red Bull de grens van twee seconden doorbroken tijdens een pitstop. Max Verstappen was de gelukkige coureur die na een keer knipperen weer weg mocht rijden. Red Bull laat de concurrentie verbouwereerd achter, want niemand komt in de buurt van de pitcrew van de Oostenrijkse renstal.

Verstappen Baku pitstop
Video
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Dat Red Bull heel goed is in het uitvoeren van snelle pitstops, dat is al een tijdje duidelijk. Dit seizoen zit er helemaal geen maat op het team en wist het in zes races tijd al vijf pitstops van ongeveer twee seconden uit te voeren. Drie daarvan waren zelfs sneller dan de magische lengte van twee seconden.

Red Bull is met haar pitstop van 1,82 tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 2019 wereldrecordhouder van de snelste pitstop. Vorig jaar maakte het team wederom een zeer goede indruk in de pitstraat, want er werden in totaal negen pitstops uitgevoerd die sneller waren dan 2 seconden.

Dit jaar deden ze dat al drie keer, waaronder afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Red Bull was daarin oppermachtig en stevende af op een 1-2 finish, ware het niet dat Max Verstappen een klapband kreeg. De Red Bull-coureur werd tijdens zijn eerste en enige pitstop in 1,98 seconden voorzien van vers rubber. Mede daardoor kon hij Lewis Hamilton inhalen en de leiding pakken.

Het is de vierde race dit jaar waarin Red Bull de snelste is. Ze werden een keer afgetroefd door Mercedes en een keer door Aston Martin. In het klassement gaat het team van Verstappen en Perez met afstand aan de leiding. Ze hebben in zes races tijd 162 punten verzameld, terwijl nummer twee Williams er pas 78 heeft verzameld. Nummer drie is Mercedes, met 71 punten.

Check hieronder de snelste pitstop in Azerbeidzjan.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto