Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull duikt met Verstappen opnieuw onder magische grens

Voor de derde keer dit seizoen heeft Red Bull de grens van twee seconden doorbroken tijdens een pitstop. Max Verstappen was de gelukkige coureur die na een keer knipperen weer weg mocht rijden. Red Bull laat de concurrentie verbouwereerd achter, want niemand komt in de buurt van de pitcrew van de Oostenrijkse renstal.

Verstappen Baku pitstop
Video
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Dat Red Bull heel goed is in het uitvoeren van snelle pitstops, dat is al een tijdje duidelijk. Dit seizoen zit er helemaal geen maat op het team en wist het in zes races tijd al vijf pitstops van ongeveer twee seconden uit te voeren. Drie daarvan waren zelfs sneller dan de magische lengte van twee seconden.

Red Bull is met haar pitstop van 1,82 tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 2019 wereldrecordhouder van de snelste pitstop. Vorig jaar maakte het team wederom een zeer goede indruk in de pitstraat, want er werden in totaal negen pitstops uitgevoerd die sneller waren dan 2 seconden.

Dit jaar deden ze dat al drie keer, waaronder afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Red Bull was daarin oppermachtig en stevende af op een 1-2 finish, ware het niet dat Max Verstappen een klapband kreeg. De Red Bull-coureur werd tijdens zijn eerste en enige pitstop in 1,98 seconden voorzien van vers rubber. Mede daardoor kon hij Lewis Hamilton inhalen en de leiding pakken.

Het is de vierde race dit jaar waarin Red Bull de snelste is. Ze werden een keer afgetroefd door Mercedes en een keer door Aston Martin. In het klassement gaat het team van Verstappen en Perez met afstand aan de leiding. Ze hebben in zes races tijd 162 punten verzameld, terwijl nummer twee Williams er pas 78 heeft verzameld. Nummer drie is Mercedes, met 71 punten.

Check hieronder de snelste pitstop in Azerbeidzjan.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024