Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull en Verstappen ontdekken oorzaken van problemen in Oostenrijk

Max Verstappen weet waarom hij in Oostenrijk minder voor de dag kwam dan Ferrari, maar de Nederlander wil er niet te veel over uitweiden.

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor het eerst dit seizoen pakte Max Verstappen in Oostenrijk de poleposition in droge omstandigheden, waarna hij op zaterdag ook de sprintrace wist te winnen. Op zondag ging het echter niet van een leien dakje en moest hij de overwinning aan het sterkere Ferrari laten.

Dat kwam vooral doordat Verstappen last had van overmatig bandenslijtage. Bij Red Bull stond men direct na afloop perplex en moest Verstappen zelf, maar ook Christian Horner en Helmut Marko een antwoord schuldig blijven.

Ruim anderhalve week later is duidelijk geworden wat de problemen waren. Verstappen vertelt erover, maar blijft er in gesprek met onder meer RacingNews365 zo vaag mogelijk om zo de concurrentie niet wijzer te maken.

"Het lag niet alleen aan de banden, maar ook de manier waarop we de auto hebben afgesteld. Niet puur en alleen qua set-up, maar ook het algemene pakket van de auto was niet correct in Oostenrijk. Ik hoop dat we, door de dingen die we hebben geleerd, meer competitiever zullen zijn in Frankrijk."

Verstappen mysterieus

Het feit dat er op de Red Bull Ring slechts een vrije training werd verreden, hielp volgens Verstappen zeker niet mee. "Het was niet ideaal in Oostenrijk. Het was best hectisch dat weekend en aan het einde van het raceweekend hadden we door dat het niet was wat we van de auto hadden verwacht."

Journalisten zullen journalisten niet zijn als ze doorvragen, maar Verstappen geeft geen krimp. Waren het puur wat set-updingen die hij dit weekend anders zal doen? "Nee. Het waren gewoon wat dingen die samen kwamen", klinkt zijn cryptische antwoord.

Lag het aan de nieuwste Red Bull-updates, die misschien toch niet helemaal doen wat er van ze werd verwacht? "We hebben gewoon wat andere ideeën", zo blijft Max mysterieus.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen