Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull en Verstappen ontdekken oorzaken van problemen in Oostenrijk

Max Verstappen weet waarom hij in Oostenrijk minder voor de dag kwam dan Ferrari, maar de Nederlander wil er niet te veel over uitweiden.

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor het eerst dit seizoen pakte Max Verstappen in Oostenrijk de poleposition in droge omstandigheden, waarna hij op zaterdag ook de sprintrace wist te winnen. Op zondag ging het echter niet van een leien dakje en moest hij de overwinning aan het sterkere Ferrari laten.

Dat kwam vooral doordat Verstappen last had van overmatig bandenslijtage. Bij Red Bull stond men direct na afloop perplex en moest Verstappen zelf, maar ook Christian Horner en Helmut Marko een antwoord schuldig blijven.

Ruim anderhalve week later is duidelijk geworden wat de problemen waren. Verstappen vertelt erover, maar blijft er in gesprek met onder meer RacingNews365 zo vaag mogelijk om zo de concurrentie niet wijzer te maken.

"Het lag niet alleen aan de banden, maar ook de manier waarop we de auto hebben afgesteld. Niet puur en alleen qua set-up, maar ook het algemene pakket van de auto was niet correct in Oostenrijk. Ik hoop dat we, door de dingen die we hebben geleerd, meer competitiever zullen zijn in Frankrijk."

Verstappen mysterieus

Het feit dat er op de Red Bull Ring slechts een vrije training werd verreden, hielp volgens Verstappen zeker niet mee. "Het was niet ideaal in Oostenrijk. Het was best hectisch dat weekend en aan het einde van het raceweekend hadden we door dat het niet was wat we van de auto hadden verwacht."

Journalisten zullen journalisten niet zijn als ze doorvragen, maar Verstappen geeft geen krimp. Waren het puur wat set-updingen die hij dit weekend anders zal doen? "Nee. Het waren gewoon wat dingen die samen kwamen", klinkt zijn cryptische antwoord.

Lag het aan de nieuwste Red Bull-updates, die misschien toch niet helemaal doen wat er van ze werd verwacht? "We hebben gewoon wat andere ideeën", zo blijft Max mysterieus.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"