Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull hakt knoop door over auto na 'ontdekking' Verstappen

Red Bull kwam er niet aan te pas in Italië. Helmut Marko onthult na de race dat Max Verstappen wel de zwakte van de auto heeft doorgrond en er knopen zijn doorgehakt.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Bij Red Bull ging alles mis in Italië. Max Verstappen en Sergio Perez kenden een dramatische kwalificatie én race, waardoor er wel een crisis begint te ontstaan. McLaren kan de eerste plaats in het constructeurskampioenschap ruiken, terwijl Verstappen ook steeds punten inlevert in het rijderskampioenschap. Lando Norris heeft nog acht races om een verschil van 62 punten te dichten.

Het probleem? De balans. Red Bull lijkt maar geen oplossing te kunnen vinden en had in Italië Verstappen zelfs nodig om de zwakte van de auto te ontdekken, zo onthult Helmut Marko. Een lange vergadering tussen Verstappen en zijn engineers zou ertoe hebben geleid dat nota bene de coureur de problemen aan het licht heeft gebracht.

"Max heeft zaterdag herkend waar de zwakte van de auto zit”, vertelt Marko tegenover De Telegraaf. "Samen met de engineers is er een beslissing genomen hoe we de auto kunnen verbeteren en weer competitief kunnen maken. We moeten er alleen achter zien te komen welk onderdeel de auto slechter heeft gemaakt. Als we dat zouden weten, zaten we niet in deze situatie."

Marko deelt ook nog dat Red Bull in Azerbeidzjan wederom zaken gaat uitproberen. De adviseur trekt echter de realistische conclusie dat Red Bull waarschijnlijk in Austin pas weer competitiever gaat zijn. De Grand Prix van Verenigde Staten volgt na het Aziatische tweeluik in Azerbeidzjan en Singapore.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe