Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull heeft oplossing gevonden voor cruciaal probleem

In Monaco kon men er niet over ophouden: het 'kerbstone-probleem' waar Red Bull Racing mee te maken had. In Canada wordt dit opnieuw op de proef gesteld, aangezien er op het Circuit Gilles Villeneuve opnieuw veel agressieve kerbstones liggen. Volgens Helmut Marko weet zijn team waar het probleem zit.

Verstappen Marko Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was het gesprek van de dag in Monaco: de matige prestaties van Red Bull. Al snel werd duidelijk dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez een probleem had met het aanvallen van de kerbstones in het prinsdom. Ook in Canada is dit een belangrijk aspect, want het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal kent veel punten waar een 'kerbstone-vriendelijke' auto gewenst is.

Na afloop van de race in Monaco gaf Red Bull al aan op zoek te gaan naar het probleem en volgens Helmut Marko is dat nu gevonden. Hij vertelt erover bij Motorsport.com: "We hebben na Monaco enkele problemen gevonden en hopen dat we nu stappen kunnen zetten met een nieuwe afstelling voor dit raceweekend. Toen Max wel op de baan te vinden was noteerde hij paarse sectortijden in sector 2, dus het ziet er op zich wel veelbelovend uit."

Volgens Marko ligt het dan ook niet aan de het karakter van de RB20, iets wat Verstappen suggereerde na de Grand Prix van Monaco: "Ik denk niet per se dat het in het DNA van onze auto zit. Het is meer een combinatie van factoren. Momenteel ziet het er in ieder geval beter uit dan in Monte Carlo."

Een ander probleem waar Red Bull mee te maken heeft is de correlatie tussen de simulator en de data die van het circuit afkomen. Volgens Marko is dat probleem nog niet volledig hersteld, maar dat is ook niet gek volgens de Oostenrijker: "We hebben dat correlatieprobleem nu al een tijdje, vooral op stratencircuits. De engineers werken daar momenteel ook aan, al los je zoiets niet binnen een week op."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024