Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Red Bull-junior Doohan: "Verstappen is mijn idool, hij is nu al een icoon!"

Het is niet altijd eenvoudig om de zoon van te zijn, vraag dat maar aan Jack Doohan. De jonge Australiër is de zoon van vijfvoudig 500cc wereldkampioen Mick Doohan. Waar vader voor een succesvolle carrière op de twee wielen koos, daar heeft zoon Jack de weg van de vier wielen ingeslagen.

Verstappen Oostenrijk 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds eind 2017 is Jack opgenomen in de Red Bull-familie. Dit seizoen komt de 16-jarige coureur uit in het EuroFormula Open-kampioenschap en hoopt hij in de toekomst uit te komen in de Formule 1: "Mijn doel is natuurlijk om ooit in de Formule 1 terecht te komen", aldus Doohan tijdens een exclusief interview met RacingNews365. "Toch heb ik de afgelopen jaren geleerd dat dat nog niet zo eenvoudig is, natuurlijk hoopte ik net als Max Verstappen al op een jonge leeftijd mijn debuut te kunnen maken, maar zo makkelijk gaat dat allemaal niet."

Nog voordat er een vraag over de Nederlander is gesteld, is zijn naam al gevallen. "Ha, ja natuurlijk kijk ik vooral naar Verstappen. Hij is mijn idool en in mijn ogen is hij nu al een icoon. Het is niet normaal om te zien dat hij al op zo'n jonge leeftijd zijn debuut heeft gemaakt en direct succesvol was. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat hij de afgelopen jaren zichtbaar is veranderd en anders is gaan racen. Daardoor is hij nu al heel constant."

Zelf rijdt Doohan op dit moment ook voor Red Bull, waar de concurrentie in de opleiding vanzelfsprekend hoog is: "Het is niet makkelijk om via het Red Bull-programma in de Formule 1 terecht te komen. Bij Red Bull gaat het er namelijk niet om dat je als coureur in de F1 komt, maar dat je ook zeer succesvol zult zijn in de Formule 1. Dat komt natuurlijk mede door Verstappen en Vettel die de lat voor Red Bull-coureurs heel hoog hebben gelegd."

Op zijn weg naar de Formule 1 heeft het jonge talent overigens niet alleen nadeel gehad van zijn beroemde achternaam. "Mocht ik op twee wielen zijn gaan racen, dan denk ik dat mijn achternaam ontzettend veel druk zou hebben gegeven. In de autosport is mijn vaders naam echter minder groot en dus kan ik zonder al te veel druk mijn carrière afwerken. Daarnaast hebben de contacten van mijn vader natuurlijk ook zijn voordelen, dus links en rechts heb ik ook heus wel een voordeeltje gehad van mijn achternaam."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team