Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Red Bull-junior is Nederland dankbaar en hoopt op toekomstig Formule 1-succes

Begin 2019 werd de Nieuw-Zeelander Liam Lawson opgenomen in het Red Bull-junior programma dat geleid wordt door Helmut Marko. Lawson maakte duidelijk stappen de afgelopen jaren en komt daarom dit seizoen zowel uit in het Formule 2- als het DTM-kampioenschap. In beide categorieën boekte het Red Bull-talent al succes dit jaar en een Formule 1-carriere ligt dan ook op de loer voor het 19-jarige talent.

Liam Lawson DTM
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Op het circuit van Monza maakte Liam Lawson indruk door zijn debuutrace in het DTM-kampioenschap te winnen. Net voor zijn overwinning sprak de Nieuw-Zeelander in een exclusief interview met RacingNews365 over zijn ambities in de autosport. Twee jaar geleden nam zijn carrière een vlucht toen Marko hem tot zijn vreugde bij het Red Bull-opleidingsprogramma haalde.

"In 2019 kreeg ik de kans om voor Red Bull uit te komen in hun juniorprogramma en ik ben ze daarvoor nog altijd dankbaar. We hadden het in die tijd namelijk heel moeilijk om alles financieel op orde te krijgen en dankzij Red Bull kreeg ik de mogelijkheid om mijn dromen na te jagen. Zonder hen zou ik hier niet hebben gestaan", spreekt Lawson zich zichtbaar dankbaar uit.

"Red Bull en Dr. Helmut Marko zorgen ervoor dat ik alles in eigen handen heb. Zij geven mij een kans en verwachten dat ik presteer. Wanneer ik presteer, krijg ik dankzij hen de kans om verder te komen en daar ben ik heel blij mee. Alles draait daardoor simpelweg om de prestaties", aldus de zeer competitief ingestelde Lawson. "Dit jaar maken we bijvoorbeeld nog geen gemakkelijk seizoen mee in het Formule 2-kampioenschap. We zijn simpelweg wat ongelukkig geweest en gelukkig begrijpen Red Bull en Dr. Marko dat ook."

"Zij zien het potentieel dat we hebben en de snelheid waar we over beschikken. Ik denk dat ik de afgelopen jaren al beschikte over een sterk pakket en daarom is het heel belangrijk voor mij dat ik het dit seizoen laat zien. Ondanks dat ik al wat kostbare punten heb verloren, denk ik nog steeds dat we dit jaar voor de titel kunnen gaan in het F2-kampioenschap. Het zal niet makkelijk worden, maar met het goede pakket dat we in handen hebben, moeten we ervoor gaan. Ik bedoel, dit is waarvoor ik het doe. Als kind zijnde wilde ik al een coureur worden en daarom blijf ik ook alles geven."

Het interview gaat verder onder de afbeelding.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Doordat Lawson in Nieuw-Zeeland opgroeide, heeft hij al een flinke stap moet maken om succesvol te kunnen zijn. "Alles is in Nieuw-Zeeland is natuurlijk heel anders op racegebied dan in Europa en daarom heb ik al op jonge leeftijd de stap naar Europa moeten maken. Mijn eerste avontuur vond plaats in Nederland, waar ik racete voor Van Amersfoort Racing. Zij hebben mij onwijs geholpen en me laten wennen aan het leven in Europa. Daarvoor had ik nog geen enkele ervaring met het racen in Europa en daarom ben ik Van Amersfoort Racing ook voor altijd dankbaar", aldus Lawson, die een jaar later ook nog uitkwam voor een ander Nederlands team: MP Motorsport.

"Toen ik bij van Amersfoort reed woonde ik ook in Nederland, samen met wat monteurs van het team. Dat was een speciale periode, waarin ik heb kunnen wennen aan Europa en me ook heb kunnen aanpassen. Het Europese racen is ook heel anders dan in Nieuw-Zeeland. De Supercars zijn daar een grote klasse, maar andere klassen zijn daar een stuk kleiner. Om het goed te kunnen doen in andere klassen, moet je dan ook de overstap maken naar Europa."

Net als andere jonge talenten heeft ook Lawson het plan om Formule 1-coureur te worden, de Nieuw-Zeelander hoopt dezelfde weg af te leggen als zijn idool Lewis Hamilton. "Ik zou het geweldig vinden om tegen hem te strijden, dat zou denk ik als een onwerkelijke situatie aanvoelen. Al sinds dat ik nog een kleine jongen was, is hij namelijk mijn idool. Natuurlijk hoop ik zelf ooit de stap te kunnen maken naar de Formule 1, maar voor nu moet ik het stap voor stap nemen. Ik heb nog een lange weg af te leggen en ieder raceweekend zal ik mezelf weer proberen te verbeteren", zo sluit de nuchtere Lawson af.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta