Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-junior mag RB18 van Verstappen lenen voor officieel F1-debuut

Dit jaar moeten teams verplicht een onervaren coureur minuten laten maken tijdens een vrije training voorafgaand aan een Grand Prix. Bij Red Bull is het Juri Vips die de wagen van Max Verstappen en Sergio Perez aan de tand mag gaan voelen.

Sinds dit jaar is het voor teams verplicht om twee eerste vrije trainingen over te laten aan een coureur met minder dan 2 Grands Prix achter zijn naam. Beide vaste coureurs van een team moeten in dat geval een keer hun wagen afstaan. Als RacingNews365 in een interview met Red Bull-teambaas Christian Horner vraagt naar de jeugdproducten van de Oostenrijkse renstal, oordeelt de Brit dat er een paar hele goede coureurs rondlopen. "We hebben geweldige talenten. We hebben Juri Vips en Liam Lawson in de Formule 2... maar ook Jehan Daruvala en regerend Formule 3-kampioen Dennis Hauger. We hebben heel veel talent rondlopen. Jak Crawford, een jonge Amerikaan, hebben we ook in de Formule 3." Maar racezitjes zijn er natuurlijk niet in overvloed. Voor nu zitten ze in ieder geval op hun plek, vertelt Horner. "Het vinden van stoeltjes is altijd het probleem, maar dit jaar zitten ze allemaal in competitieve wagens in hun respectievelijke categorieën."

Vips en Lawson mogen debuteren

Horner noemde niet voor niets eerst de namen van Vips en Lawson, voordat hij even na moest denken wie er nog allemaal in het juniorprogramma zitten. Het duo komt dit jaar uit in de Formule 2 en beiden reden al eens meters in F1-materiaal, tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. Dit jaar mogen beide coureurs hun officiële debuut maken tijdens een raceweekend. AlphaTauri-teambaas Franz Tost bevestigt dat tegenover onder meer RacingNews365 . "Bij AlphaTauri zal Liam Lawson twee trainingen afwerken." "Het is natuurlijk ook de beslissing van Red Bull, maar de coureurs zullen Lawson en Vips zijn, waarbij Vips denk ik in de Red Bull-bolide plaats zal nemen. Lawson heeft vorig jaar in Abu Dhabi ook getest voor ons, waar hij het goed deed. Dit jaar rijdt hij in de Formule 2 en zullen we zien wat zijn volgende stap zal zijn", aldus Tost. Het is nog niet duidelijk bij welke races het duo in de RB18 en de AT03 mag kruipen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi