Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull kan eventuele komst van Norris op haar buik schrijven

Lando Norris tekende onlangs een nieuw contract met McLaren. De jonge Brit zal de komende jaren nog voor de oranje renstal uitkomen in de Formule 1 en volgens teambaas Andreas Seidl staat er ook geen zogenoemde 'ontsnappingsclausule' in het contract.

McLaren en Lando Norris zullen nog jaren samen een team vormen. De 22-jarige coureur tekende onlangs een megadeal met de Engelse renstal. Tot en met 2025 is de Brit nog verbonden aan het Formule 1-team en volgens teambaas Andreas Seidl kan niemand daar meer iets aan veranderen. "Het mooie van deze nieuwe overeenkomst is dat beide partijen er niet onderuit kunnen. Daarmee geven we ook een duidelijk signaal af aan het team", vertelde Seidl tegen een aantal media waaronder RacingNews365 . "Dat laat zien dat we het samen doen en dat er van beide kanten veel vertrouwen is, vanuit onze kant in het talent dat Lando is, maar tegelijkertijd ook van Lando's kant. Hij gelooft dat we er de komende jaren ook echt kunnen komen" aldus de Duitse teambaas van McLaren.

Norris heeft prestatieclausule in contract

Norris zou, als we de woorden van Seidl moeten geloven, dus niet kunnen overstappen naar Red Bull. Helmut Marko gaf eerder wel aan interesse te hebben in de McLaren-coureur en volgens de adviseur van de Oostenrijkse renstal zijn er ook gesprekken gevoerd tussen de twee partijen . Voorlopig blijft Norris dus verbonden aan McLaren, al geeft hij aan dat er wel degelijk een soort prestatieclausule in zijn contract staat. "In elk contract zitten wel dat soort dingen", zegt de jonge Brit. "Maar mijn nieuwe contract is echt een symbool van verbintenis en zware toewijding aan het team voor de komende vier jaar." "Ik wil gewoon doen wat ik wil doen en ik bereik dingen met dit team. Dus ja, natuurlijk, staan er hier en daar wat dingen, die staan in ieders contract. Maar mijn toewijding is erg groot dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier de komende vier jaar zal zijn", zegt de McLaren-coureur.

Norris heeft vertrouwen in McLaren

Door een compleet nieuw technisch reglement begint ieder team het komende Formule 1-seizoen weer van vooraf aan. Een nieuw langdurig contract voor dat het seizoen is begonnen, is dus misschien niet het alle slimste. Norris geeft zelf toe dat hij ook niet weet wat de nieuwe regels gaan brengen, maar zegt zich geen zorgen te maken. "Ik heb vertrouwen in het team. We kunnen dit jaar een echt goed seizoen hebben en, stel dat het niet zo is, dan betekent dat niet dat we het de komende vijf tot tien jaar misschien moeilijk zullen hebben." "Ik heb er vertrouwen in dat, zelfs als we dit jaar een moeilijker jaar hebben, wat ik niet denk, we de komende twee tot drie jaar de vooruitgang kunnen boeken die we nodig hebben wanneer de nieuwe windtunnel operationeel is", aldus de McLaren-coureur.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie