Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"

Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull, heeft meer uitleg gegeven over de nieuwe updates op de auto van Max Verstappen. De Fransman hint op meer verbeteringen.

Waché Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging in Imola heel veel over updates. Red Bull deelde mee in de feestvreugde door een nieuwe voorvleugel en vloer mee te nemen, al wordt het gat met naaste belagers McLaren en Ferrari steeds kleiner. Maar wat moeten de updates opleveren? Technisch directeur Pierre Waché blijft een beetje vaag over de resultaten, maar hint wel op verdere ontwikkelingen.

"Ik denk dat de update visueel niet echt zichtbaar is, maar het is iets interessants voor ons", vertelt Waché tegenover onder meer RacingNews365. "Wat we nu op de auto zetten en hoe we de auto ontwikkelen, hangt af van ons gereedschap en de respons van de prestaties. We besluiten meestal om het eerst niet zichtbaar te maken, maar om de prestaties van de auto te verbeteren. Zo werken we. Het plan is nog niet helemaal klaar. Het is vooral afhankelijk van wat we hebben gevonden."

Voelt Red Bull meer druk om te verbeteren nu de andere teams dichterbij komen? "We voelen altijd druk om de prestaties van de auto te verbeteren. Alle mensen voelen die druk. Het is niet zo dat we kunnen slapen en afwachten en dan op die manier het kampioenschap winnen. Dit is business. Je moet stappen zetten, want anders val je terug."

Waché reageert tot slot op het vertrek van Adrian Newey. De topontwerper trekt begin 2025 de deur achter zich dicht bij Red Bull, waardoor Waché een grotere rol in de publiciteit krijgt. "Adrian is een van de beste engineers ooit in de sport. Het heeft veel impact op ons, maar we zijn hier op voorbereid. We moeten aan het team bouwen en zorgen dat de meerderheid er klaar voor is. Ik ga zijn ervaring missen. Adrian heeft de mentaliteit van een racer en het was altijd tof om iets met hem te overleggen."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen