Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Red Bull-kopstukken maken met gesprekken duidelijk wie ze naast Verstappen willen hebben'

Wie wordt na Sergio Perez de volgende teamgenoot van Max Verstappen? Enkele Red Bull-kopstukken lijken een duidelijke voorkeur te hebben voor de man met wie al gesprekken gevoerd worden.

Max-Verstappen-Sergio-Perez-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Red Bull Racing loopt eind 2024 het contract van Sergio Perez af. Het is aan hem om dit seizoen goed te presteren om in de race te blijven voor het zitje in 2025. Mogelijk wordt hij daarbij geholpen door het feit dat Red Bull zijn vervolger al aan het oplijnen is, maar dan wel voor 2026.

Meerdere bronnen melden namelijk dat Red Bull reeds om de tafel zit met niemand minder dan oude bekende Alexander Albon, die eerder in 2019 en 2020 al een stint naast Max Verstappen afwerkte. In die publicaties wordt tevens gerept over een concreet aanbod, in te gaan vanaf 2026, maar RacingNews365 heeft vernomen dat het zo ver nog niet is.

Wat in het voordeel van Albon kan spreken is dat Chalerm Yoovidhya, voor 51 procent eigenaar van Red Bull, van Thaise komaf is. Ook Helmut Marko zou anno 2024 erg gecharmeerd zijn van Albon, dat terwijl hij hem na 2020 juist liet vervangen door Perez, ook al was hij met zijn kritiek altijd redelijk mild voor Albon.

Ook interessant:

Video: Ook bij de launch van de nieuwe RB-bolide speelt de saga rond Horner

Hoewel de launch van de nieuwe RB-bolide een geslaagd feestje was, hing er wel één grote vraag in de lucht: wat gaat er gebeuren met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen? En hoe kan een snel RB-team er dit jaar voor zorgen dat er ophef rond Red Bull ontstaat? We bespreken het in de onderstaande video met onze reporter in Las Vegas.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training