Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull legt Verstappen verbod op

Red Bull Racing heeft Max Verstappen een verbod op simracen in de nacht opgelegd. Aanleiding daarvoor is het nachtelijke avontuur dat de Nederlander in Hongarije had.

Verstappen Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was een druk weekend voor Max Verstappen in Hongarije. Daar waar hij eerst alleen de Grand Prix op de Hungaroring zou afwerken, stapte hij in de nacht voorafgaand aan de race toch in bij Team Redline voor de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps. En dat terwijl hij eerder niet op de deelnemerslijst stond.

In totaal reed Verstappen ruim drie uur op het Belgische circuit, van iets na middernacht tot 03:18 uur. Daardoor had de Nederlander een verstoord nachtritme en online werd er al snel de vergelijking gemaakt tussen de nachtelijke simavonturen van Verstappen en zijn frustratie op het circuit.

Christian Horner en Helmut Marko verwierpen dat al na de race. Marko gaat dieper op de simrace-avonturen van Verstappen in, in zijn column voor Speedweek. "Max Verstappen was dit weekend iemand met een dunne huid en het duurde natuurlijk niet lang voordat er kritiek kwam. Dat was geen wonder, aangezien hij de halve nacht had doorgebracht met simracen."

De Oostenrijker vervolgt: "Ik moet zeggen: in Imola ging hij na een sessie in een simrace pas om drie uur 's nachts naar bed. Toen won hij de Grand Prix. Max heeft een ander slaapritme en hij heeft zijn zeven uur slaap gehad." Vervolgens verklaart Marko waarom Verstappen toch instapte bij Team Redline. "Zijn late stint in de simrace tijdens de GP van Hongarije kwam er alleen maar van, omdat een coureur in zijn team had afgezegd. Desondanks hebben we afgesproken dat hij in de toekomst niet meer zo laat zal simracen." Daarmee legt Red Bull Verstappen dus een simverbod op voor in de late uurtjes.

Hoe kijk jij tegen dit besluit aan? Laat het hieronder weten in de poll!

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot