Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull luisterde naar felle opmerkingen Verstappen: "We gaan niet stilzitten!"

Red Bull heeft een aantal lastige weken achter de rug. Het team van Max Verstappen kende een verschrikkelijk weekend in Monza en dat liet Verstappen ook blijken na afloop. De kritiek die de Nederlander gaf op zijn eigen team is wel binnen gekomen.

Verstappen Horner Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de Grand Prix van Italië was Max Verstappen fel. Niets ging goed, de auto was dramatisch en op deze manier zouden beide titels onhaalbaar zijn. Die woorden zijn ook hard binnen gekomen bij Red Bull zelf. In Bakoe vertelt Paul Monaghan, hoofdengineer van Red Bull, aan onder andere RacingNews365, wat het team heeft gedaan om de problemen op te lossen.

"Nou, we zijn niet van plan om stil te zitten na zijn opmerkingen of door onze prestaties in Monza. We kunnen hier niet niets brengen en maar hopen (dat het goed gaat red.)," aldus Monaghan. "Er zijn veel manieren om iets te doen aan datgeen we gevonden hebben aan de auto of betergezegd aan het gedrag van de auto in Monza. Dat raakt alle aspecten van de auto, niet alleen of we een vloergeometrie of een vleugelgeometrie herzien."

Volgens Monaghan is er dan ook besef binnen Red Bull dat het anders moest na Monza: "Het zou naïef van ons zijn om te denken dat we het hierbij kunnen laten. Dus we hebben onze wonden gelikt, onze lessen goed geleerd, het bewijs zal natuurlijk zondag pas komen, maar we hebben geprobeerd om veranderingen in de auto aan te brengen en hem beter te maken. En we willen niet nog een keer naar Monza kijken, dat was niet het leukste weekend voor ons, dus we willen graag vooruit."

Toch blijft de vraag hoe het kan dat Red Bull plots met pieken en dalen te maken heeft. De RB20 laat soms nog haar klasse zien, zoals in de kwalificaties in Oostenrijk en Spa, maar lijkt ook vaak een ontembaar 'monster'. Monaghan kan dat wel verklaren: "Dat is eigenlijk waar ons volledige onderzoek over gaat."

"Wij moeten kijken naar waarom het zo is dat de auto beter was voor Zandvoort en Monza. Waren wij het? Is het de concurrentie? Is het een combinatie van de twee? Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken, want we kunnen niet beïnvloeden wat onze tegenstanders doen en proberen onze auto beter te maken. En dat is wat we proberen te doen", zo sluit Monaghan af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"