Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull maant Perez tot actie: "Checo moet nu opstaan"

Waar er bij Red Bull tevredenheid was over de derde plek van Max Verstappen, was men niet blij met de zevende plek van teamgenoot Sergio Perez. Hierdoor loopt Red Bull namelijk nog meer averij op in de strijd bij de constructeurs.

Perez qualifying Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Had Red Bull na de GP van Singapore nog een voorsprong van 34 punten op Ferrari, na het 1-2tje van de Italianen in Amerika is die voorsprong geslonken tot 8 punten. En daarbij is de achterstand op McLaren inmiddels 40 punten. Niet alleen raakt de eerste plek bij de constructeurs verder uit beeld voor Red Bull, het team van Max Verstappen en Sergio Perez moet ook serieus vrezen voor plek 2. 

Waar Verstappen zijn punten blijft pakken, is het Perez die telkens wisselende resultaten boekt. De Mexicaan staat inmiddels achtste in het wereldkampioenschap, waar hij vorig jaar overtuigend tweede werd. Wil Red Bull niet ingehaald worden door Ferrari, dan zal Perez vanaf nu, beginnend bij zijn thuisrace in Mexico, flinke stappen vooruit moeten zetten. "Op de eerste plaats de felicitaties voor Ferrari, ze hebben dit weekend heel sterk gereden en ze hebben twee coureurs die vooraan meedoen", zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen onder meer RacingNews365.

"McLaren heeft ook twee coureurs waar weinig verschil tussen zit. Dus weet je, daar moet Checo echt gaan opstaan, voor het constructeurskampioenschap. De vorm verschuift van dag tot dag en van circuit tot circuit. Ik denk dat Ferrari hier de prestaties heeft gebracht naar de auto. Ze zijn erg sterk, vooral in de racemodus. Het is duidelijk dat ze wat kwaliteit hebben ingeleverd in de kwalificatie om te profiteren in de race. Ik weet zeker dat ze competitief zullen zijn in Mexico."

Horner hoopt dus dat Perez in zijn thuisrace eindelijk weer laat zien wat hij in zijn mars heeft. De laatste podiumplek van de Mexicaan was in de GP van China (P3) in april van dit jaar...

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen