Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull naarstig op zoek naar oplossing voor nieuw DRS-probleem Verstappen

Max Verstappen had tijdens de eerste vrije training in Azerbeidzjan last van DRS-problemen. In tegenstelling tot in Barcelona, waar deze niet open wilde klappen, klapte hij nu te ver open en klapperde het systeem. Red Bull gaat op zoek naar een oplossing.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tijdens VT1 was Max Verstappen de derde snelste Formule 1-coureur op het stratencircuit in Bakoe. Tijdens de uur lange sessie werd hij zo nu en dan geplaagd door DRS-problemen. Het systeem klapperde namelijk op en neer. Christian Horner, de teambaas van de Nederlander, zegt dat zijn team op zoek gaat naar een oplossing.

"We hebben de data en we kunnen deze natuurlijk vergelijken met de data van Perez' achtervleugel. Het is duidelijk dat we wat aanpassingen moeten gaan maken zodat we het probleem voor de tweede vrije training op kunnen lossen", zucht hij bij Sky Sports.

Nieuwe problemen

Red Bull gaat op weg naar de tweede vrije training, die twee uur na het einde van VT1 begint, aan de bak om de problemen te verhelpen. Horner kan niets beloven, maar hoopt dat het gaat lukken. Als hij wordt gevraagd of de problemen komen door het streven naar minder gewicht, kan de Brit daar niet met zekerheid op antwoorden.

"Gewicht is altijd een cruciale factor en we willen natuurlijk zo weinig mogelijk wegen. Er zitten wat verschillen tussen onze twee auto's, dus we moeten even kijken naar de set-up en de stevigheid van de DRS. Hopelijk kunnen we dit dan voor het begin van de tweede vrije training oplossen."

Horner benadrukt dat de klapperende DRS een hinder vormt en zijn stercoureur er geen voordeel uit kan halen. "Ik denk dat onze rivalen er al over hebben geklaagd. Het verbetert onze performance niet, het verslechtert die juist, dus hopelijk weten we het voorafgaand aan de volgende sessie op te lossen."

"Het lijkt op een of andere manier altijd Max' auto te zijn die DRS-problemen heeft, dus we moeten deze gewoon op gaan lossen. We hebben de problemen die we in Barcelona met het DRS-systeem hadden begrepen, dus hopelijk weten we dit ook snel op te lossen", aldus de teambaas van Red Bull.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels