© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull neemt de schade op na tumultueuze GP van Hongarije

31 jul. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor het eerst kwam het tot een incident tussen Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Het geroemde duo dat van Red Bull vrij mag racen kwam in Hongarije in aanraking met elkaar in de eerste ronde. De Nederlander maakte een fout en remde te laat, waarbij hij zijn teamgenoot uit de race reed. Ricciardo's grote glimlach maakte plaats voor straffe taal.

Red Bull wil na goed gesprek met coureurs hoofdstuk afsluiten

Witheet van woede stapte Daniel Ricciardo. Zijn eerste bericht op de boordradio zei al genoeg: Hij was even helemaal klaar met Max Verstappen. De Australiër maakte in woord en gebaar zijn ongenoegen kenbaar. Zo noemde hij de actie van zijn teamgenoot 'amateuristisch'.

Max Verstappen stak na afloop de hand in eigen boezem en baalde van het incident.

"De start was heel goed, maar het was jammer dat Kimi vroeg remde in de bocht. Toen kwam Bottas terug en moest ik over het kunstgras. Bij het aanremmen van bocht twee remden we allebei diep in en ik had een auto voor me en dan blokkeer je een wiel. Daarna kan je niets doen en onderstuur je tegen je teamgenoot aan wat je absoluut niet wil."

"Natuurlijk mijn excuses aan Daniel. Ik denk dat we tot nu toe altijd een erg goede relatie hebben gehad. Het was vanzelfsprekend niet mijn intentie om tegen hem aan te rijden."

Het was onvermijdelijk dat dit een keer zou gebeuren
Christian Horner

Teambaas Christian Horner weet dat het zaak is om de gemoederen tot bedaren te brengen. De normaal altijd zo opgetogen Daniel Ricciardo zal ongetwijfeld snel na de race weer afgekoeld zijn. Horner nam de beide mannen ook apart om het incident uit te praten.

"Dit kan gebeuren. Het is de eerste keer in achttien maanden dat ze samen rijden. Max en Daniel zijn altijd bij elkaar in de buurt. Het was gewoon onvermijdelijk dat dit ooit een keer zou gebeuren."

"Belangrijkste is hoe we hier als team mee omgaan. Max was mans genoeg om zijn excuses aan te bieden en Daniel heeft deze geaccepteerd."

Horner wil het incident laten rusten en maakt dat ook duidelijk als hem wordt gevraagd wat hij van de opgestoken middelvinger van Ricciardo vindt.

"Dat heb ik niet gezien, maar de emoties lopen hoog op bij een dergelijk incident. Zeker als je in een kansrijke positie verkeert. We hebben de briefing gehad en dit onderling uitgesproken. We zetten er nu een streep onder."

Voor Red Bull Racing was het uiterst vervelend dat het incident plaatsvond terwijl de grote baas Dietrich Mateschitz aanwezig was. Deze reageerde luchtig op het incident: "That's racing."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen