Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Red Bull opent jacht op Renault-engineers'

Alpine kondigde recent aan dat het Renault-motorproject wordt stopgezet. Het maakt dat Red Bull, net als Ferrari en Audi, de jacht heeft geopend op engineers van Renault. Zo wil het team de eigen motorafdeling versterken.

SI202101230096 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was groot nieuws in de Formule 1: Renault verdwijnt als motorleverancier. Alpine maakte bekend dat het motorproject voor 2026 wordt stopgezet en dat ze verder gaan als klantenteam. Hoogstwaarschijnlijk volgt er een deal met Mercedes om vanaf het nieuwe tijdperk motoren te leveren. De medewerkers van Renault worden dan ingezet voor andere projecten, zoals het WEC (World Endurance Championship) en de Dakar Rally.

Alpine claimde dat het aantal medewerkers in de fabriek in Viry-Châtillon niet wordt ingeperkt, maar het lijkt erop dat andere teams wel degelijk de jacht hebben geopend op verschillende engineers. Auto, Motor und Sport meldt namelijk dat Red Bull op versterkingen aast voor de motorafdeling. De Oostenrijkse renstal verschijnt in 2026 voor het eerst met een eigen motor aan de start en kan nieuwe kennis goed gebruiken. Om het project te laten slagen, heeft Red Bull dan ook het oog laten vallen op een aantal engineers van Renault.

Wel heeft Red Bull te maken met veel concurrentie, want Ferrari en Audi zouden ook bij Renault-engineers hebben aangeklopt. Audi zit in hetzelfde schuitje als Red Bull en neemt vanaf 2026 voor het eerst als fabrieksteam deel aan de Formule 1, terwijl Ferrari vooral directe concurrenten zou kunnen verzwakken. Naar verluidt hebben tientallen Renault-medewerkers al sollicitatiegesprekken gevoerd bij Ferrari. Mogelijk levert het vertrek van Renault dus een kans op voor Red Bull, Ferrari en Audi. Vooral voor Red Bull kan het een opsteker zijn na de leegloop van de afgelopen tijd, nadat kopstukken als Adrian Newey, Jonathan Wheatley en Will Courtenay recent hun afscheid aankondigden.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen