Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull opgetogen na ijzersterke dag Verstappen: "Zeer optimistisch over wereldtitel"

Max Verstappen en Red Bull kenden een vliegende start. Tijdens de eerste testdag in Bahrein was de Nederlander niet alleen zeer snel, maar ook erg productief. Red Bulls beste start van een wintertest in jaren zorgt voor zeer veel optimisme.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Liefst 157 ronden legde Max Verstappen in zijn nieuwe RB19 af. De nieuwe Red Bull reed probleemloos zijn ronden en liet daarbij ook een indrukwekkende snelheid zien. Red Bull-adviseur Helmut Marko is dan ook zeer opgetogen.

RacingNews365 sprak in een select gezelschap met Dr. Marko, die ons met een grote glimlach op het gezicht te woord stond. "We hebben gezien dat we erg sterk voor de dag komen. Alles werkte direct en zonder grote problemen. Max werkte een set-up programma af en we zagen iedere ronde verbetering. Tot op heden zijn we zeer tevreden en we zijn competitiever dan vorig jaar rond deze periode."

Red Bull weet dat het door een straf wegens het overtreden van de budget cap dit jaar fors minder windtunneltijd heeft dan haar concurrenten. Marko maakt zich geen zorgen, maar weet wel dat alles wat het team doet raak moet zijn.

"Natuurlijk is het een handicap, maar onze engineers weten dat ze gelimiteerd zijn. Wat we doen in de windtunnel moet dan ook werken. We hebben geen ruimte om te experimenteren. Tot op heden werkt alles goed en we denken dat we na de eerste grote upgrade, in race vier, we nog altijd competitief zijn."

De Oostenrijker looft niet alleen zijn ontwerpteam, maar ook Verstappen. De Nederlander is volgens hem nog sneller en beter geworden. Het doel voor 2023 is dan ook meer dan duidelijk: de derde wereldtitel op rij veroveren.

"We willen de titel winnen en verkeren in een goede vorm. Wel verwacht ik dat het veld dichter bij elkaar zit. Onze concurrenten zullen Ferrari en Mercedes zijn."

"We geloven in Max, die nog altijd beter en sneller wordt. Hij is nog beter in het managen van zijn banden en we zijn dan ook zeer optimistisch over de wereldtitelkansen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend